| | | |

Петър Чолаков: Плаващото мнозинства е нещо естествено предвид състава на парламента. Борисов се притеснява от…. ВИДЕО

„И едните, и другите, нямат интерес да развалят ротацията. Макар че и това не е сигурно, защото Бойко Борисов поставя под съмнение извършването на самата ротация.

Според мен това е заплаха – той каза, че не държи на това непременно да стои във властта на всяка цена“ – това каза в студиото на „Добро утро, Европа“ по Евронюз политологът Петър Чолаков.

Най-добрият вариант е да се разпише кой колко какво ще има като министри, участие във властта и т.н.

„Плаващото мнозинства е нещо естествено предвид състава на парламента“, коментира Чолаков.

Той подчерта, че предстоят да се вземат важни решения за назначения в редица институции като БНБ и Сметната палата и добави, че залогът е „огромен“.

„През годините Бойко Борисов е демонстрирал, че е твърде гъвкав“, коментира политологът.

„По отношение на Бойко Борисов основният му проблем беше Иван Гешев– този проблем беше решен“, отбеляза Чолаков.

Ако се види политическото поведение на Борисов и реакцията му на журналистически въпроси – той скочи като ужилен, когато стана въпрос за имунитета му миналата седмица. Развика се на журналистите.

Борисов очевидно е притеснен, когато става въпрос за ДНК експертизи.

„Местните избори ще бъдат през октомври и най-късият хоризонт е да има предсрочни парламентарни избори заедно с тях, но ситуацията е толкова драматична“, посочи Чолаков.

„Следя по социалните мрежи, че избирателите на ПП-ДБ става все по-нетърпеливи. Вероятно заради това и лидерите им изостриха тона спрямо Борисов миналата седмица.

Ако има такива неща, които притесняват избирателите, за ПП-ДБ възниква въпросът дали да продължават да стоят в управлението, където ГЕРБ постепенно ще ги храносмила или другият вариант е да се ходи на избори“, смята политологът.

Все пак е добре да има редовно правителство, вместо избори през няколко месеца, смята Чолаков.

„ПП-ДБ бяха едни пасивни наблюдатели на промените във ВСС с отстраняването на Иван Гешев – просто стояха и гледаха отстрани“, коментира още той

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts