| | | |

Напрежение! Битка за постове отвори разлом в коалицията ПП-ДБ

Лена Бориславова поискала справка за роднините на Даниел Лорер

В коалицията има сериозно напрежение и около номинацията на Васил Терзиев за кмет на София

Пращат Христо Иванов в Брюксел

Битката за постове във властта е отворила разлом в отношенията между съпредседателите на ПП Кирил Петков и Асен Василев, коментират депутати от парламентарната група.

Според тях причината за влошените отношения била, че Петков е игнориран не само от властта, но и от възможността да кадрува в нея. Това го изнервяло и напрягало и често го водело в Министерски съвет, където нахлувал в различни кабинети по кадрови въпроси.

Петков разчитал най-вече на Лена Бориславова, която била предана и лоялна към него и готова да изпълнява щенията му.

В ППДБ твърдят, че амбициозната юристка действа по указания на Петков, който я пращал на различни срещи, за да има информация какво се случва там.

От напористите акции на Бориславова недоволства лагерът на Асен Василев-Николай Денков, където засега успяват да удържат положението, като не легитимират Лена с пост в политическия кабинет на премиера.

Натискът бил юристката да бъде назначена за съветник. Лена Бориславова е в Изпълнителния съвет на “Продължаваме промяната”, но в партията вече се чували гласове да бъде извадена от него.

Депутати от ПП коментираха пред “Труд news”, че напрежението около номинирането и оттеглянето на Виолета Лорер за член на борда на Европейската инвестиционна банка преди две седмици също е било инспирирано от Лена Бориславова, която не била информирана от финансовия министър Асен Василев за кадруването му.

Малко след това Бориславова разпоредила на народни представители да съберат цялата информация за роднините на Даниел Лорер – къде са назначени и колко от тях са били на държавни постове или свързани с изпълнителната власт и по времето на правителството “Петков”.

Лена оправдала справката с прекомерното овластяване на фамилията Лорер, но само един депутат се съгласил да събира подобна информация за съпартиец.

В парламентарната група имало натрупани биографии за зам.-министри, директори, областни управители и други държавни постове, но всяка кандидатура минавала по няколко пъти на оглед от парламента към Министерския съвет и обратно през Лена Бориславова.

В ППДБ иронично подхвърлят, че засега кадруването на Лена и Кирил Петков се оказвало доста неуспешно.

Припомнят, че Петков обещал на Христо Иванов да го номинира за еврокомисар, защото Иванов искал да ходи в Брюксел, където е жена му.

Депутати се шегуват, че мечтата му може да се сбъдне, ако го направят водач на листата за евродепутати догодина.

В коалицията има сериозно напрежение и около номинацията на Васил Терзиев за кмет на София.

Милиардерът с ДС-роднини не е приет от десните в София.

От ДБ вече пресмятат възможна загуба заради агентурното минало на роднините му, а част от депутатите от ПП също не били доволни от името на Терзиев за кмет на София,

защото много от избирателите им свързвали моменти от биографията на “татко Петко” в службите с “Промяната”, а не персонално с Кирил Петков.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts