| | | |

Нинова: ПП-ДБ са “Бий ме, обичам те” с ГЕРБ. Тази треторазрядна постановка…

Като “Бий ме, обичам те” лидерката на БСП Корнелия Нинова определи отношенията в управляващата коалиция ГЕРБ-СДС и “Продължаваме промяната” – “Демократична България”.

“Малко е бий ме, обичам те. ГЕРБ ги бият и буквално през законодателство, комисии. Те се гаврят с ПП. Ама като дойде време за имунитета, ПП се хвърлят на Бойко на врата и викат “Обичаме те”.

Какво е това? Е няма такова нещо. То не е само брак по сметка.

Аз ви казах, целта е да няма борба с корупцията, да няма разкрития за престъпленията през последните 12 години и модела ГЕРБ.

Цялата държава е заложник на един човек, а те загубиха и образ, и достойнство, и идеи, и всичко”, каза Нинова.

“След два часа разговори за коалиционно споразумение стигнаха до решение да се видят. Резултат – няма, коалиционно споразумение – няма, управленска програма – няма.

Днес Борисов заяви, че по-бързо трябва да се забрави тази среща, защото е срамна и безплодна и след един час се събраха, за да променят конституцията.

Тази треторазрядна постановка с недобри сценаристи, недобри актьори според мен започва да омръзва на всички ни”, каза Нинова.

“Пред хората се карат, спорят, но когато се опре до имунитети, търсене на отговорност, справедлив и отговорен процес, веднага застават гръб в гръб и почват да се пазят.

С гласовете на ПП днес беше отхвърлено предложението ни парламентът да разгледа и гласува свалянето на имунитета на Борисов”, обясни Нинова.

Според нея ПП-ДБ няма да допуснат да има справедлив и прозрачен процес срещу Борисов.

Соцлидерката коментира и партия “Възраждане”.

“Ние също смятаме, че “Възраждане” имат крайни екстремистки, фашистки прояви донякъде”, каза тя за партията на Костадин Костадинов и напомни за спречкването им с бившия човек на левицата Явор Божанков.

“Абсолютно недопустимо е в съвременна България една партия да обявява и да пречи на свободно избран народен представител да излиза на трибуната и да говори. Това е нечувано”, каза Нинова.

Относно работата по конституционната реформа, тя обясни, че представители на групата ще участват в дискусиите в ресорната комисия.

По-рано днес след среща за промените на ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС Делян Пеевски обяви, че ще има промени в състава на комисията. И при такива, левицата отново ще прати свои хора там.

“Конституцията е изключително сериозно нещо и този парламент няма капацитет да се справи с такъв сериозен въпрос”, каза тя и призова да се чуе мнението на конституционалистите и на обществото.

“Съдебната реформа приключи. Да си го кажем. Всичко друго е имитация, защото пак се връщам на първите си думи.

Целта на съдебната реформа беше Бойко Методиев Борисов да бъде спасен от правосъдие. Е, постигнаха го и сега имитират дейност”, коментира тя.

БСП няма да подкрепят бюджета на първо четене. Ще предложат промени между двете четения, а при второто ще подкрепят собствените си идеи.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts