| | | |

Копейките беснеят: Едни политици имаха наглостта днес да избягат

Бюджетната комисия, която трябваше да разгледа предложението за рефендум за еврото, така и не събра кворум. В залата не се появиха преставителите на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС.

Те трябваше да разгледат предложението за провеждане на национален референдум с въпросът „Съгласни ли сте българският лев да бъде единствена официална валута в България до 2043 година ?“, внесено от Инициативен комитет на граждани на 7 април 2023 г.

Позорно бягство на хора, които наричат себе си “демократи”. Показаха как не зачитат гражданското общество, законите и демократичните принципи.

Едни политици смятат, че те са по-важни от 600 хил. българи и имат наглостта днес да избягат от комисията, само за да не влезе референдума за разглеждане, позора е за тях.”, каза Деян Николов от “Възраждане” след като заседанието се разпусна.

От партията ще настояват следващата седмица темата да влезе в зала, тъй като срокът по закон бил 3 месеца, обясни още той.

Срокът изтича на 7 юли. Народното събрание е задължено да излезе с решение за провеждането на референдума, каза Николов.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts