| | | | |

Тежката артилерия на ГЕРБ: Проблем е, че ПП-ДБ са решили за пореден път да сервират политическа иновация и….

Това, че дядото и бащата на кандидата за кмет на София от ПП -ДБ са били високопоставени офицери от ДС е по-малкият проблем.

Това пише на страницата си във фейсбук Тома Биков, депутат от ГЕРБ по повод кандидатурата на Васил Терзиев за кмет на София и допълва

снимка Архив

По-големият е, че Васил Терзиев е решил да се учи на политика, докато е кмет на столицата.

Подобна мода се наблюдава от 2 години, през които на най-високи политически позиции на политика се учиха десетки, за да не кажа стотици хора.

Този проблем не е толкова на господин Терзиев, колкото на партиите, които го издигнаха за кмет, защото кандидатурата единствено показва, че са решили за пореден път да сервират политическа иновация и да експериментират на гърба на милиони хора в името на това да се скрият зад нечий граждански гръб.

Сутринта слушах коментар на добронамерения Мирослав Севлиевски, който обясни, че Васил Терзиев е новото поколение в политиката и трябва да му се даде възможност да се учи.

Държа да направя няколко уточнения, защото подобна добронамереност не само не помага, но и пречи на по-доброто управление на държавата.

1.Васил Терзиев не е представител на новото поколение, а на средното. Във всяко общество именно средното поколение е това, което доминира повечето сфери на живота, включително и политиката.

Впрочем той е на 45 години и е от новото поколение, а аз съм на 42 години и съм от старото.

2.Да си неподготвен за политиката и да се кандидатираш за един от най-важните постове в държавата, е безразсъдно. Защото, когато се говори за неопитност, се има предвид точно неподготвеност.

Господин Терзиев би могъл спокойно да се учи на политика като общински съветник, а не като кмет. А за кмет да бъде издигнат човек, който е подготвен за тази тежка задача.

3.Васил Терзиев е успешен предприемач, но това е гаранция единствено за възможностите му да създаде нова фирма, да я развие и да я продаде на добра цена. Това няма никаква връзка с познанията и специфичния за политиката опит.

Тук идва въпросът за непрестанното подценяване на политиката, която е една от най-важните сфери на живота.

Би ли ми поверил Васил Терзиев да управлявам бизнеса му на базата на това, че съм избиран 6 пъти за депутат? Убеден съм, че би изисквал от мен и други качества. Ако все пак го направи, като предприемач, то аз бих изглежда като него в ролята му на политик.

И тук идва въпросът, защо всеки, който се занимава с предприемачество, медицина, инженерство и дори шофиране, трябва да притежава специфични за тези професии качества, а онзи, който ще носи отговорност за градската среда на 2 милиона души ще има възможност да се учи на техен гръб?

4.Васил Терзиев обяви, че ще продава идеи и за два дни изговори тонове общи приказки. Това е опит да скрие липсата на център в представата си за проблемите пред София и съответно за техните решения.

В същото време обяви, че се е готвил една година. Ако последното е вярно, то означава, че не се е готвил правилно. Каква е гаранцията, че ще го направи в следващите четири години като кмет?

5.Какво се случва с Борислав Игнатов?

Кой е Борислав Игнатов ли? Той е последният кандидат за кмет на София, излъчен от демократическата общност, който след последните местни избори потъна в нищото, въпреки щедрите обещания за промяна на страницата.

Подобно на Васил Терзиев, Игнатов беше ново поколение, успял в професията си на архитект, политически неграмотен и пламенно защитаван от твърдите либерални фенове.

Разликата е, че Игнатов не се кандидатира в правилното време, когато попадането на случайни хора по високите етажи на властта все още не беше мода и норма, а само проява на политическа ексцентричност.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка БТА

Similar Posts