| | | | |

ИЗНЕНАДИ: Неочакваните страсти на най-актуалните политици у нас, никога не сте знаели, че… СНИМКИ

И депутатите са хора, колкото и народът да обича да ги кълне. Имат своите страсти, слабости и любими грехове.

Ето какви са хобитата на някои от най-популярните лица на Народното събрание, пише “Марица”.

Разбира се, най-прочутият народен представител в момента е Бойко Борисов, всяка негова поява в кулоарите влиза в новините.

Лидерът на ГЕРБ има куп хобита, но най-любимото му е футболът. Тази пролет той спечели точно в Пловдив поредната титла за ветерани с „Витоша“ (Бистрица). В тима Бойко играе тежък таран и носи номер 13, но иначе е запален „левскар“.

снимка Архив


Доскоро Борисов играеше и тенис, като успя да си уреди мач с легендата Борис Бекер, но напоследък контузиите явно са го отказали.

В миналото лидерът на ГЕРБ имаше още по-пъстри интереси: увличаше се от фитнес, свиреше на китара и рисуваше.

Спортна натура е и Кирил Петков, големият опонент на Борисов, а сега партньор в правителството.

Лидерът на „Промяната“ се снима по време на последната кампания как фучи със сноуборд. През лятото Петков кара сърф на любимия си плаж „Корал“, където отскача редовно.

снимка Архив

Изненадващо, голям любител на кайтсърфа се оказа и Даниел Лорер, друг от лицата на „Продължаваме промяната”. „Страхотен спорт, триизмерен“, коментира пред „Марица“ той.

За Асен Василев се знае, че се увлича от класическа музика, а освен това е луд фен на скъпите червени вина.

снимка Архив

За парламентарния шеф Росен Желязков музиката за една бройка щеше да стане и професия.

Юристът има група с Борис – съпруга на Есил Дюран, като в мрежата могат да бъдат открити техни съвместни парчета. Желязков е заклет рокаджия и доскоро планираше да се отдаде на клубни участия, но в новата роля това няма как да стане.

снимка Архив


Имам си една мечта…

Предшественикът му Никола Минчев е спортен маниак и има енциклопедични познания не само във футбола. Самият той редовно рита на малки врати.

„Мечтата ми е обаче да си отделя една стая и да си направя линия с влакчета. Харесвам ги от малък, имам модели. Нужно е обаче пространство“, споделя усмихнатият юрист пред медията ни с обещание един ден наистина да разчисти някое помещение.

Нашумелият с бойните действия на трибуната Манол Пейков от ДБ има куп интереси.

Пловдивчанинът не пропуска да се пошегува – „Превеждането на поезия и музиката са моите големи страсти. Явно политиката е хобито“, споделя издателят.

Той разкрива, че има музикално студио, но в София. Най-известният му клиент е Шиниъд О’Конър. Прочутата ирландка записала там парче към саундтрака на филм. „Може би ни отне към 7 часа работа“, припомня си Манол Пейков.

Скуошът е страстта на друг пловдивчанин – Йордан Иванов от ДСБ. Депутатът обаче отдавна не намира време за тежкия спорт. „То личи и на фигурата ми“, самокритичен е юристът. „Иначе моето хоби са приятелите, без тях не мога“, отсича бившият областен управител.

По заповед на лекаря

Росен Костурков от „Промяната“ е запален по баскетбола.

„Като студент в Пловдив играех активно в Лигата, бяхме доста добър отбор. Спрях някъде към 38-ата си годишнина, защото след тежка контузия лекарите ми забраниха“, разкрива водачът на листата в Пловдив-област на последния вот.

Дълги години той се занимава със състезателни коне, но причината е повече в голямата му дъщеря, която тренира аристократичния спорт.

Активен спортист и риболовец е Петър Куленски, пазарджишкият депутат от „Промяната“.

Наскоро той вдигна титла с местния „Бенковски“ в Националната аматьорска лига по волейбол.

Високият икономист не бил играл две години заради контузия, но помогна в решителните мачове за титлата. Иначе той е с въдица по реки и язовири при всеки удобен случай.

„Нямам любимо място, обиколил съм не само целия регион, но половин България“, разказа пред „Марица“ депутатът.

снимка Архив


Времето все не стига

Готов да предизвика всеки на тенис е Гроздан Караджов от ИТН.

Бившият регионален министър играе поне 4 пъти седмично. „Намирам време и сега, като депутат“, разкрива Караджов.

„Другата ми голяма страст е фотографията. Уви, за нея вече нямам време. Човек трябва да избере местенце в природата, да се усамоти за 5-6 часа, после да прегледа и подбере снимките, да си поиграе с обработката още толкова. Нямам тази възможност“, не е особено доволен човекът на Слави.

Фотографията е сред хобитата и на съпартиеца му проф. Андрей Чорбанов.

Той много обича да обикаля гръцките острови. Ученият е също така и запален рокаджия, като често хваща микрофона.

Чорбанов, известен противник на ковид мерките, също така пише поезия. Но, разбира се, най-голямата страст си остава „Левски“, като професорът никога не сяда при баровците, а води тримата си синове в сектор „Б“.

Книгите за художници са любимото занимание на проф. Костадин Ангелов от ГЕРБ. „Чета ги с голямо удоволствие“, откровен е бившият здравен министър,

„Другата ми страст е пътуването. Много обичам да обикалям, няма значение дали в чужбина, или в България“.

Съпартиецът му Красен Кралев също си пада по рисуването, но и сам лови четката.

Преди месеци бившият спортен министър дори откри изложба в Пловдив. Кралев е бивш лекоатлет и президент на футболния „Черно море“. Затова не е изненада, ако го видите сред зрителите на „Тича“ с фланелка на любимия отбор.

снимка Архив


От дълбини до висини

Запален гмуркач е Любен Дилов-син, друго лице на ГЕРБ.

Той е толкова напред с материята, че вече участва в напълно професионални експедиции. Издателят и писател отдавна не си играе с родните ширини или Гърция.

Дилов обича да се гмурка по островите до Австралия, където подводният свят е изумителен.

снимка Архив


Обратното – нависоко, обича да е Томислав Дончев.

Той катери родния Габровски балкан в компанията на домашното куче или с мотор. Бившият вицепремиер от ГЕРБ също така тренира катерене на стена. И в момента показва видимо добра фигура.

снимка Фейсбук


Железен спортист е Андрей Гюров, който в предните два парламента оглавяваше групата на ПП.

Бившият банкер е триатлонец – изключително тежка дисциплина от плуване, бягане и колоездене. За по-малко от 13 часа той преплува 3 км в Черно море, кара колело 116 км из Странджа и накрая бяга 21 км в планината в прочутия ултрамаратон „Лъвско сърце“.

Преподавателят в Американския университет също обича планините, като успява да изкачи европейския първенец Монблан само за ден, а не за обичайните три.

Силовите спортове

Няма изненада – по силовите спортове си падат от „Възраждане“.

Двама от порицаните за меле под трибуната депутати тренират активно и до ден днешен. Йордан Тодоров участва в любителски мачове по бокс.

Веселин Вешев пък е фен на силовия трибой. Любовта му остава от годините, когато е състезател в този спорт и в културизма. Вешев явно не е употребил и половината от силата си в мелето, тъй като се остави Манол Пейков да му счупи очилата.

Не е хубаво човек да влиза в схватка и с Младен Маринов, депутат от ГЕРБ.

Освен бивш състезател по карате, той е и запален ловец в дружинката на село Пасарел. Но и за ексшефа на МВР не остава много време за любимото хоби.

Пътешественик

Запален пътешественик пък е Иван Петков-Бебето.

Пловдивският лидер на БСП обаче все повече няма време за обиколки на България. „Едва успях да уредя уикенд за посещението на нестинарския сбор в Странджа.

Село Българи не е и никак близо, но твърдо бях решил“, споделя Бебето пред „Марица“. Тази година не му останало време и да подкара любимия мотор „Ямаха“.

Дори не го е палил още покрай предизборни страсти и обиколки.


Иначе за никого не тайна, че Иван е луд ботевист и при възможност гледа мачовете на „Канарчетата“.

„Не съм си представял, че покрай ангажименти ще забравя за среща на „Ботев“. И това се случи. Играха с „Локо“ в София, но толкова се бяха ангажирал в парламента, че направо не разбрах кога е бил мачът“, разказва Иван Петков.

Запален рибар на младини е бил съпартиецът му Манол Генов.

„Сега прекарвам свободното време повече у дома. Май графата „хобита“ вече е празна“, казва депутатът от Пловдив.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts