| | | |

Нинова се държи като прелъстена и изоставена. И си личи, че има много страст към Борисов

Ще видим, че зад умните и красивите са глупавите и грозните

Това, което наблюдаваме при нашите политици е, че не са се разработили, а са се разприказвали. Когато някой започне да си къса ризата, че изпращаме оръжия за Украйна, най-вероятно е завършил в Съветския съюз.

Това заяви пред БНТ социологът Кънчо Стойчев.

снимка Кадър

Той бе категоричен – “коалиционно споразумение няма да има”.

Ситуацията, според него била – групичка четвъртокласници седят на пейките и се правят на “велики”, но в крайна сметка отиват при бащите си и искат пари за кифлички. В случая “бащата” е Борисов, отбелязва социологът.

Стойчев поясни, че Борисов в момента печели време, а “колата на добрия политик трябва да има и задна скорост”.

“Правителството е напълно прилично правителство, ние нямаме кадрови проблем. Проблемът на България не е това правителство, а “сглобката”.

Това правителство трябва да бъде подкрепяно от едно несъществуващо мнозинство в парламента и от там идва цялата драма.

Докога Борисов ще подкрепя това правителство и докога то ще съществува? Отговорът е – докато му е изгодно”, коментира Стойчев.

снимка Кадър

Има проблем с управлението на страната и той е, че то не е достатъчно спокойно със себе си, а управляващите не знаят кой им е враг и кой партньор. Това сподели свой анализ на политическата ситуация социалният антрополог Харалан Александров

“Борисов и ГЕРБ са обект на нарастващо желание”, отбеляза Александров.

“Госпожа Нинова се държи като прелъстена и изоставена. И си личи, че има много страст към Борисов”, допълни той.

Според Стойчев “шумно ще бъде на предстоящите местни избори”:

“Ако погледнем всичките общини, най-вероятно ГЕРБ с лекота ще успее да удържи тези местни позиции. Няма обаче да е толкова лесна надпреварата в големите градове.

Това, което движи Европа и света в момента, не са нашите местни избори, а войната. Войната е съдбоносна и тя е определящият фактор – какво ще се случи и в България.

Неминуемо Русия ще загуби, е едното твърдение. Другото е – неминуемо НАТО ще спечели.

Нито едното, нито другото. В момента се води игра на изтощение. И може би няма да сгрешим, но до края на годината ще се тръгне по пътя на намиране на решение. И това ще смени цялата гравитация на политическото поведение, включително и у нас”.

Харалан Александров допълни, коментирайки новия кабинет, че в него “има много качествени хора”, но има огромен проблем с доверието към него. “Има много причини това да е така.

На въпрос “какъв път има да извърви кандидат-кметът на ПП – ДБ и “Спаси София” Васил Терзиев”, Кънчо Стойчев заяви:

“Стартът на господина в тази надпревара донякъде се оказва провокация. Да видим как ще реагира обратната страна.

ГЕРБ няма да се предаде и очевидно битката за София ще се отрази и на “сглобката”. Виждаме как нервно реагира Борисов в първата вечер на представянето му”.

“Казусът за София е много интересен. Проблемът не е толкова в тежкото родословие на този човек. Тежкото комунистическо родословие ще го задължи да направи нов морален облик.

Градската десница, която твърди, че е универсалният носител на доброто и злото, изведнъж се оказа в доста неудобна ситуация в тази проблемна история. Това е антична драма – да носиш греховете на бащите си”, каза пък Харалан Александров.

В заключение Кънчо Стойчев отбеляза, че основният проблем на градската десница е, че се “спука моралният им балон”:

“Прекалено дълго той се надува. И ще видим, че зад умните и красивите са глупавите и грозните”.

По темата за помощта за Украйна, която предизвиква не малко противопоставяния, Александров вижда, че не се обяснява добре проатлантическата теза. Добре е да се озаптят дивите страсти на политиците, съветва той.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts