| | | |

Министър Гвоздейков започва чистка във въздухоплавателната администрация

Днес се очаква транспортният министър Георги Гвоздейков да се срещне с ръководството на дирекция “Гражданска въздухоплавателна администрация”, по скандалния случай от събота сутринта, когато хеликоптер летя ниско над туристи на плажа на къмпинг “Градина”, съобщава БНТ.

Първоначалната проверка е показала, че полетът е без разрешение и е организиран по повод рекламна кампания.

Възможно е пилотът и авиационният оператор да останат без лиценз. Пред националната телевизия организаторите на полета заявиха, че са предприели всички мерки за безопасност.

На множеството кадри, разпространени в социалните мрежи, се вижда как хеликоптерът е на доста ниско разстояние от плажуващите, както и че хора от кабината на хеликоптера разпръскват предмети.

Оказа се, че това са фалшиви 100-доларови банкноти с лика на Тодор Живков.

Министърът на транспорта определи случая като недопустим.

В позиция на министерството се казва, че летателното средство не може да лети на по-малко от 300 метра над земята. Забранено е и изхвърлянето на предмети от борда.

Вчера в интервю с Мария Цънцарова в предаването „Защо, господин министър“ Георги Гвоздейков каза, че инцидентът с хеликоптера е основание за освобождаване на директора на „Въздухоплавателната администрация“.

Той обяви, че ще предприеме действия заради опасността на хората под летящото средство.

„Става въпрос за нарушаване на правилата на безопасност. Дължат ми се доста обяснения от ръководителя на компетентния орган и извършителя на полета. Цената може да е отстраняването на директора и ще търся мерки за предотвратяването на подобни случаи“, подчерта министърът.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts