| | | |

Нинова се хвали: Натиснах Борисов и си даде имунитета

Няма да подкрепим декларацията за приемане на Украйна в НАТО. Това би означавало целият Алианс срещу Русия.

Искаме оставката на министъра на отбраната Тодор Тагарев.

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в кулоарите на Народното събрание (НС).

“БСП няма да подкрепи декларацията за членство на Украйна в НАТО”, поясни още Нинова.

“Сериозните и големите държави членки – САЩ, Германия, Франция, Унгария изразяват резерви и има изказвания дори на Байдън и Столтенберг,

че трябва да се въздържат на този етап от позиция за приемане на Украйна в НАТО и, че това би изправило целия алианс срещу Русия, а това означава световна война.

Нашите подмазвачи и слагачи бързат да бъдат по-католици от папата и да заявим категорична позиция за приемането на Украйна в НАТО, без да отчитат факта, че сме на няколкостотин километра от конфликта и можем да бъдем превърнати не само в прифронтова държава, но и в жертва на тази война.

Затова категорично се противопоставяме и няма да подкрепим тази декларация”, посочи Нинова.

“Как точно си представят управляващите че ще предоставят на Украйна руско оборудване? Как това ще бъде прието от украинската страна?

Не стига, че заради замразяването на АЕЦ “Белене” търпим загубите, сега искат да си прикрият и далаверата”, каза лидерът на БСП по повод проекторешение, което предвижда България да продаде на Украйна ядреното оборудване за АЕЦ “Белене”.

По повод това, че Борисов по-рано днес се отказа от имунитета си, Корнелия Нинова определи това като “много забавна тема”.

“За периода, в който уж създадоха комисия за имунитети, която не работи и не произведе никакво решение. Като видяха, че днес е заложена тази точка в дневния ред на комисията, Борисов си го даде под натиск. Вероятно очаква, че нещо по делото ще бъде прикрито и неразследвано”, посочи още тя.

Относно визитата на Зеленски у нас, ще му кажем, ако дойде, защо сме против изнасянето на оръжия и членството на Украйна в НАТО.

От БСП поискаха и незабавната оставка на военния министър Тодор Тагарев. По думите на Нинова неговите действия са опасни за България

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts