| | | | |

Нежният Бонев показа мускули на ПП-ДБ: Компромис няма да правим! Ще трябва да си търсят друг коалиционен партньор, ако….

“За “Спаси София” беше най-тежко решението за обединение, защото за разлика от ПП-ДБ, които са национални партии, то за нас като организация, която 14 години работи за София, то за нас това е всичко – как може да бъде модернизирана тя.

Трябваше да се научим и ние самите на коалиционна култура. Много по-трудно е, когато не всяко решение зависи само от теб, а трябва да го обясниш и обсъдиш”

Това заяви водачът на листата за общински съветници на коалицията ПП-ДБ и “Спаси София” – Борис Боне по Нова тв.

Най-голямата опасност е да спечелим кметското място, но да нямаме мнозинство в общинския съвет, обясни Бонев.

Според него това не би превърнало Терзиев в марионетка на другите партии, но би затруднило сериозно работата му, коментира водачът за листата за общински съветници.

Той не потвърди, че се бори за председател на СОС, но коментира, че би било “логично” водачът да заеме този пост.

Имената за кандидати за районни кметове били ясни до голяма степен, като щели да станат ясни до месец.

Той обясни, че Терзиев е бил достатъчно коректен да информира предварително за миналото на роднините си, свързани с Държавна сигурност.

Очаквахме да има атака, може би подценихме силата ѝ.

От една страна това е очакваното възмущение на хората, които са били жертва на репресивния апарат.

Същевременно обаче имаше и политически атаки като например от Румен Христов и Ангел Джамбазки, каза Бонев.

Този тип политическо лицемерие аз не го приемам, заяви той и обясни, че Христов е в коалиция с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който е бил лична охрана на Тодор Живков.

На този етап изглежда, че някои хора са разочаровани, но моят призив е да намерят желание и сила, да дойдат на срещите и да му зададат всички тези въпроси, които ги мъчат, призова той.

Нека стрелят, нека атакуват, за да може ние да отговаряме на атаките и на въпросите, каза още Бонев.

“Важното е, че още в началото на преговорите на масата беше поставена целта – София да получи бърза модернизация и развитие след местните избори. София да бъде спасена от 18-годишното управление на ГЕРБ.

През тези години градът ни не навакса, дори изостана от конкурентите си. Виждам огромния потенциал на нашия град, който се пропилява от неамбициозни, корумпирани и некомпетентни хора”, каза още Бонев

И подчерта, че по-ранното излизане на терена на кампанията цели да покаже, че от обединението са отворени и готови да отговорят на въпросите на хората.

Относно обвиненията, че Терзиев не познава добре София, Бонев обясни, че кандидатът им за кмет е участвал в преговорите, както и че град не се управлява еднолично.

Три са приоритетите на обединението за местния вот – мащабни инвестиции в кварталите, борба с корупцията и София да бъде чист и зелен град.

По последната цел щели да направят ревизия на договорите с почистващи фирми.

Има над 30 терена, които са подходящи за монтажни паркинги. Като за четири години могат да бъдат започнати поне 20 паркинга, а приведени в експлоатация – поне 10.

Екипът ни има подготвени голям брой промени в общинските наредби, за да се намали до минимум човешкият, субективният фактор. Планира се промяна на управлението на Столичен инспекторат”.

Бонев посочи, че има ли добри решения, независимо чии са, трябва да бъдат подкрепяни. “Спаси София” няма да мълчи за проблемите, както и досега. Компромис със София няма да правим.

Ако комфортът на националната власт е за сметка на реформите в София, то нашите партньори ще трябва да си търсят друг коалиционен партньор.

Не сме се блъскали 14 години с толкова усилия и труд, за да може накрая всичко това да бъде хвърлено в кофата”.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts