| | | | |

НАПРЕЖЕНИЕ до червено: Няма да го допусна да влезе в институцията, аз съм избрана за изпълняващ функциите председател

Временно изпълняващият длъжността председател на Сметната палата Горица Грънчарова – Кожарева обяви пред БНТ, че във вторник (11 юли) уволненият в началото на годината председател на палатата Цветан Цветков няма да бъде допуснат в сградата на ведомството “въпреки всичките му медийни изяви”.

Попитана дали полиция ще пази входа тя посочи, че била създадена организация за недопускането на Цветков, но полицаи не били ангажирани за това.

Над 20 забавени одита на Сметната палата на стойност над един млрд. лева са дадени на прокуратурата, разкри Горица Грънчарова-Кожарева, която бе избрана за временно изпълняващ длъжността председател на одитния оргхан от НС в предаването „Още от деня” по БНТ.

Тя изрази възмущението си от поведението на бившия председател на Сметната палата Цветан Цветков.

Цветков бе освободен през януари като шеф на институцията, но по-късно Конституционния съд определи решението на парламента за противоконституционно. Сега той смята да се върне начело на институцията.

“Нито един човек досега не си е позволил да урони престижа на институцията. Г-н Цветков, моля ви, да запазите достойнството на Сметната палата”, призова наследника му на поста Горица Грънчарова-Кожарева.

Тя се закани: „Няма да го допусна да влезе в институцията, след като вече бях избрана за изпълняващ функциите председател от НС”.

Има забавени одити на Сметната палата. Това не позволи на Сметната палата да извърши своевременен анализ и одитни доклади за над 1 млрд. лева.

Основната причина е забавянето в срок. Въпреки това Цветан Цветков не предприе нищо, за да промени това.В голямата си част това са данни на общини. Това е организационен проблем”, разкри тя.

По думите ѝ това се дължи не на злонамереност, а на слаба организация по отношение на дейността на Сметната палата, както и на недостатъчна подготвеност.

Пропуските бях забелязала и преди и съм подавала докладни записки. Той обаче не направи нищо, посочи тя.

Нямам притеснения за работата си. Ние с моя екип за 6 месеца свършихме много работа, с което се гордеем. Вече сме публикували одита си, каза още Горица Грънчарова-Кожарева.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts