| | | |

Асен Василев призна за спешна среща с Борисов, разкри какво са говорили

“Това, което обсъдихме е обща рамка на бюджета. Ако някой иска да направи допълнителен разход някъде, трябва да намали разходът другаде.

Това е примерна постановка. В рамките на бюджета това ще бъде разход за разход. Няма повече приходи”

Tова заяви финансовият министър Асен Василев в кулоарите на Народното събрание (НС) след среща с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов в кабинета на Десислава Атанасова.

“Знаете, че днес се гледа бюджетът на първо четене. Знаете, че това ми е третия бюджет, втория който правим без мнозинство. Има нагласа за сравнително дребни корекции”, допълни той.

В отговор на въпрос има ли притеснения относно диалога за бюджета, финансовият министър посочи:

“Не. Като цял, виждам, че има нагласа за сравнително дребни корекции, които, ако се направят разход за разход, няма да нарушат бюджетната рамка”.

Попитан за насрочените протести срещу бюджета и готов ли е да отстъпи пред исканията на служителите в МВР, Василев коментира:

“Мисля, че трябва да се отнасяме с еднакъв аршин към абсолютно всички служители.

Политиката, която беше заложена от служебния кабинет и която ние продължихме, е структурите, които са получили увеличение миналата година, да не получават тази година, а тези, които миналата година не са получили, да получат тази година 10% увеличение.

Това е общата политика, тя се отнася и за МВР, и за всички други държавни структури. Към всички организации е приложен абсолютно един и същи аршин. Оттук нататък, какво се случва с бюджет, е прерогатив на парламента”.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts