| | | |

Нинова: Имунитетът на Борисов стои “на трупчета” на бюрото на Желязков

“След като поставихме въпроса, може би 2-3 часа по-късно, Росен Желязков дойде, каза, че е сгрешил, коригира се и го качи пред мен”.

Това разказа на брифинг в парламента лидерката на БСП Корнелия Нинова за имунитета на Бойко Борисов.

“До днес, когато поставихме въпроса, неговият имунитет не беше подаден по реда, по който е необходимо, т.е нямаше го. Подал го в кабинета на Росен Желязков и стои на трупчета.

Не е довършен фактическия състав, не е изпратен този имунитет в деловодството, не е показан на страницата, не е изпратен в прокуратурата.

Стои на бюрото на Росен Желязков и Борисов лъже и баламосва българския народ и казва “Ама аз съм си го подал”.

Ама къде си го подал? Не там, където трябва, т.е той не е влязъл в сила. Може да си го е подал в кафенето в Банкя, но това не означава, че го е подал по реда, по който трябва”, коментира Нинова.

Тя попита защо на всички останали депутати документите за отказ от имунитет са в деловодството и на страницата на парламента, но не и този на Борисов.

В началото на днешното заседание колегите ѝ Георги Свиленски и Иван Ченчев отново повдигнаха въпроса за депутатската закрила на лидера на ГЕРБ.

Те обясниха, че той все още не е подал отказа си, а председателят на НС Росен Желязков разказа, че и двамата са видели папката с документите и Свиленски дори се опитал да я вземе, за да я занесе в стаята на БСП.

Той пък от своя страна отрече – взел я, за да я занесе в деловодството.

В началото на пленарното заседание в петък БСП отново попитаха какво е станало с имунитета на Борисов.

Тогава Желязков им отговори, че и той, и Димитър Аврамов от ДПС са се отказали от тях. По-късно думите му бяха потвърдени и от самия Борисов.

Желязков, който е юрист по образование, обясни, че наказателното преследване може да почне в момента, в който депутат се е отказал от закрилата си.

Отказът на Борисов все още не е качен на официалния сайт на Народното събрание.

“БСП за България” предлага Народното събрание да одобрява всяко решение на Министерски съвет за военна помощ за Украйна.

“Внесохме вчера два проекта за решение: с единичния предлагаме парламентът да одобрява всяко решение на Министерски съвет за военна помощ за Украйна.

Всичко, което министерството на отбраната и на вътрешните работи изчиства от складовете си да има ясен график кога всичко ще бъде възстановено”, посочи председателят на БСП Корнелия Нинова.

Тя коментира и предложението да предоставим на Украйна стара бронирана техника от МВР като заяви, че “не можем да оставим хората да се информират от депутати”.

“Времето доказа, че определянето на коалицията като коалиция на войната е правилно. Всеки ден ни доближават до войната.

Зад опаковката на евроатлантизма стои паралелната държава, която се прегрупира. Борисов направи корупцията законна държавна политика.

Той заедно с ПП-ДБ овладяват органите, които трябва да накажат тази корупция. Борисов в типичния му ала-бала лъже. Имунитетът му стои на бюрото на Росен Желязков”, посочи Нинова.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts