| | | |

Евтино театро за наивници! Ето какво направи Иван Гешев

Бившият главен прокурор Иван Гешев обяви от профила си във Фейсбук, че доброволно се отказва да ползва държавна охрана от НСО, каквато му се полага по закон.

„Скъпи приятели, днес реших да се откажа от назначената ми охрана от НСО.

Смятам, че държавният ресурс не трябва да бъде използван за обезпечаване на личната ми сигурност, тъй като вече не съм главен прокурор. Благодаря на служителите от НСО за тяхната отдаденост и професионализъм“, написа Иван Гешев.

Мнозина обаче привидяха популизъм и театралност в обявлението на Гешев и припомниха, че само преди два месеца – на 1 май, докато все още беше главен прокурор,

до блиндираната му лимузина избухна взривно устройство на пътя в района на Самоков.

Бомбеният атентат – режисиран или реален, постави началото на брутално сътресение по върховете на прокуратурата, а и на цялата държава и завърши с предсрочното уволнение на Гешев от Висшия съдебен съвет (ВСС).

Разследването за бомбата, активирана на пътя на Гешев все още не е установило извършителите на атентата, а в предишни свои изявления

бившия държавен обвинител №1 даде да се разбере, че смята, че бомбата е имала за цел да го убие, а не да го сплаши.

Предвид показания, дадени от Марчела Панталеева, а и от други близки до Гешев по време на изслушвания във ВСС, според които главния прокурор е бил „силно стресиран и уплашен“, буди известно съмнение внезапния му прилив на храброст да е неохранявано лице.

Въпреки, че е малко вероятно охраната на НСО да бъде изтеглена от периметъра на бившия главен прокурор,

някои допускат, че мнителния Гешев може да се съмнява в гардовете си и да предпочита да ползва частна охрана.

Докато беше главен прокурор, Иван Гешев често беше обвиняван, че ползва две бронирани лимузини „Ауди“ А8, купени общо за 2,8 млн. лв., както и че е създал лична своя въоръжена гвардия чрез Бюрото за защита на свидетелите.

През 2021 г. охранителното звено беше иззето от прокуратурата и прехвърлено към Министерството на правосъдието.

Любопитен детайл е, че братът на Иван Гешев – Георги, работи в НСО и е сред екипа гардове, охраняващи президента Румен Радев.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts