| | | |

Лорер засипа с критики Радев и издаде каква секира му готвят

Депутатът от ПП-ДБ Даниел Лорер засипа с критики държавния глава.

Повод за гнева му са упреците на Румен Радев към управляващите за действията им спрямо Украйна.

Президентът призова правителството най-после да започне да мисли трезво за войната и да се сдобие със собствено мнение.

Моето лично мнение е, че президентът търси сензация, вместо да търси обединение. По конституция президентската роля е да обединява народа.

А, когато чуваме от него цитати от тезите на „Възраждане“, от тезите на Кремъл, това не води да обединение при нас, и с това мисля да се огранича, тъй като и неговата роля във външната политика на България ще бъде силно намалена.

Смятам, че това което Министерски съвет вече постига, ни показва на международното поле достатъчно ясен знак колко силна и добра всъщност е позицията на България“, каза Лорер в „Лице в лице“ по бТВ.

„Дълбоко вярвам, че правителствената програма, която ще бъде обявена скоро, ще покаже на нашите партньори в Европа колко сме сериозни“, посочи политикът по повод борбата с корупцията у нас.

„Съвсем наскоро Европейската комисия, каза че е възможно механизмът за мониторинг на България да отпадне.

Това не е мнение на хора без мнение, нито за държава без мнения във външната политика. Напротив, това е израз на тяхното доверие, че това правителство и този парламент правят правилните неща“, добави Даниел Лорер.

На въпрос за председателите на комисии в НС, Лорер заяви:

„Истинският заместник е Екатерина Захариева – тя е зам.-председател на комисията от ГЕРБ-СДС. Г-н Борисов ще бъде обграден от истински професионалисти в Комисията по външни работи – г-жа Захариева и г-н Митов, и ще се справи“.

Въпросът за Шенген не е въпрос за бараки или за технологично следене на границата.

Той е въпрос на доверие – до каква степен Европа ни вярва, че ние наистина сме сериозни в борбата с корупцията и да задържаме мигрантите, които влизат незаконно в ЕС“, каза още той.

„Синдикатите са в изключително добра позиция тази година. Има приходи в държавата, спазвайки 3% дефицит, които обещахме на нашите избиратели“, обяви Даниел Лорер по повод исканията на синдикатите за увеличаване на заплатите в различни сектори в страната.

Депутатът от ПП-ДБ отново припомни, че за политиките, които предлагат имат нужда от парламентарна подкрепа.

Той допълни, че са имали нужда от гласовете на ГЕРБ-СДС и ДПС, защото не са им стигали.

„Към БСП сме се обръщали многократно, но не сме чували подкрепа за идеите си. Редно е г-жа Нинова и БСП да преосмислят позицията си за Шенген, еврозоната и войната в Украйна“, призова той.

„Много ясно казахме какво искаме да постигнем за България в краткосрочен план – Конституционни промени, икономически растеж и т.н.

ПП направи исторически компромис, като казахме, че е готова да управлява с ГЕРБ. Социологията показва, че плащаме цената“, призна Лорер.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts