| | | |

Проф. Вили Лилков разкри дали ГЕРБ му стоят зад гърба

„Моята кандидатура ще обедини десницата и аз в следващите дни официално ще искам подкрепа от Съюза на демократичните сили от Демократи за силна България. Ще бъдем истинската алтернатива за спечелването за изборите в София“

Изглежда жестоката битка в дясното политическо пространство започна, след като днес стана ясно, че проф. Вили Лилков ще приеме предложението да бъде издигнат за кандидат-кмет на София

Много бързо се развиха нещата, до преди 1 седмица нямах такова намерение, но от появата на кандидата на ПП-ДБ бях залят като от метеоритен дъжд от обаждания на членове на дясната общност, за да се кандидатирам.

Това заяви проф. Вили Лилков в ефира на bTV по повод номинацията му за кандидат за кмет на София.

Той коментира и своя опонент, издигнат от ПП-ДБ Васил Терзиев.

“Тази кандидатура е разделила много тежко дясната общност, не е недопустимо да се предлага от ДБ и ДСП. По-подходящо е да е кандидатура на БСП”, коментира той и допълни:

“Не може такава кандидатура да е предложена на десните избиратели след 30 г. Преход.

Недопустимо е такава кандидатура да се предлага от партии като ДБ и ДСБ. Не може толкова лековато лидерите на т.нар. “дясно” да допускат подобна провокация към избирателите си.

“Смятам, че децата не носят никаква вина за греховете на своите предци, но в случая не става въпрос за нещо обикновено, а за наследник на най-мракобесната структура, която е налагала, утвърждавала и репресирала в българското общество”, каза още той

По думите му проблемите в дясното не са заради избирателите, а заради лидерите, които са поставили избирателите пред много тежък избор.

Той изброи поканата да се гласува за Мая Манолова и президентските избори и обясни защо е призовал тогава да се гласува за Фандъкова и е бил в инициативния комитет на проф. Герджиков.

“След излизането на Иван Костов имат много тежък проблем с лидерството.

„Моята кандидатура ще обедини десницата и аз в следващите дни официално ще искам подкрепа от Съюза на демократичните сили от Демократи за силна България. Ще бъдем истинската алтернатива за спечелването за изборите в София“,

“Аз смятам, че ГЕРБ са длъжни да се явят със собствена кандидатура по 2 причини. Защото иначе ще имат много тежка кампания за общинската листа и

за да защитят своето 18-годишно управление. Този лидер трябва да защити това, което са постигнали и да обясни това, което не са успели”, каза още той.

На въпрос дали, ако все пак ГЕРБ не издигнат своя кандидатура, ще потърси подкрепата им, той каза, че ще го обмисли, когато това стане факт.

“София е един хубав град, но стои още в 20-и век. Още не е дръзнал да стъпи в 21 век.

Това, което се случва в последните години е растеж без развитие. въпросът с детските градини се решава с много пари.

Между 38-40 000 лева струва една детска градина, сметнете за колко милиони става въпрос, като имате предвид за колко деца има недостиг.

Но има и един проблем, който още все още не е забележим – местата в първи клас”, каза още той.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts