| | | |

Киев се похвали: Ние ударихме Кримския мост, вижте какво остана ВИДЕО

Инцидентът, който затвори по-рано Кримски мост, е резултат от специална операция, проведена съвместно от Военноморските сили на Въоръжените сили на Украйна и Службата за сигурност на Украйна.

снимка Кадър

Това съобщиха за РБК-Украйна източници от Службата за сигурност.

“Мостът беше атакуван с помощта на наземни дронове. Беше трудно да се стигне до моста, но в крайна сметка успяхме”, каза източникът.

Изданието припомня също, че по-рано ръководителят на СБУ Василий Малюк нарече руските строежи през Керченския пролив законна военна цел за Украйна и обеща да разкаже за украинските специални операции, свързани с моста, след края на войната.

Според назначения от Русия губернатор Сергей Аксьонов “извънреден инцидент” е станал в района на 145-та опора от Краснодарския край.

По-късно снимки и видеоклипове, които се появиха в мрежата, свидетелстват за падането във водата на поне един участък от автомобилната част на моста, където сега се вижда дупка.

Най-лявата лента на пътя е “изкривена”, парче от моста всъщност е “извадено” от взрива заедно от бетонната конструкция – няма покритие, а вместо него има дупка в морето.

Известно е и за двама загинали – жители на Белгородска област, решили да почиват на окупираната украинска територия.

Говорителят на украинската доброволческа армия “Юг” Сергей Братчук каза в телеграфона, че Шахедът, който руснаците пуснаха през територията на Украйна, може да влезе в Кримския мост.

Появиха се кадри и от колата, в която загина семейство от Белгородска област.

В близост до автомобила се виждат тела на хора. Загиналите са семейна двойка от Нови Оскол:

40-годишният Алексей и 36-годишната Наталия. Тяхната 14-годишна дъщеря е ранена, лекарите в болницата в Темрюк се борят за живота й. Момичето е в реанимация.

Бащата на момичето е бил зад волана. Той работи като шофьор на камион, индивидуален предприемач. Майка е е една от образователните институции на града

Крим беше анексиран от Русия от Украйна през 2014 г., но е международно признат за част от Украйна, припомня агенцията. 19-километровият мост беше повреден от експлозия през октомври миналата година при нападение, което според Кремъл е организирано от украинските сили за сигурност. Месеци по-късно Украйна призна косвено за извършването му.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts