| | | | |

ПП-ДБ призовават ДАНС, ГДБОП и прокуратурата съвестно да разследват призивите за насилие на…

„Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) остро осъжда разпространението на език на омразата, призиви за насилие и хомофобия, и призовава ДАНС, ГДБОП и прокуратурата съвестно да разследват

Това посочват от коалицията в своя позиция, публикувана на сайта им.

„Вместо да подават сигнали срещу хора, които сигнализират за престъпление, „Възраждане“ ясно да заявят дали се разграничават от посланията на човеконенавистна пропаганда“, призовават още от ПП-ДБ.

Във връзка с проверка на прокуратурата ПП-ДБ призовава ПП “Възраждане” да преустанови стратегията “атаката е най-добрата защита” и ясно да заяви мнението си за разпространения в Телеграм групата с име “Възраждане” колаж с призив за насилие и антисемитизъм, пишат още от коалицията и коментират,

че считат за форма на натиск изказването на Костадин Костадинов, включващо заплаха за ответен сигнал срещу инициаторите на сигнала.

Всеки, станал свидетел на престъпление, е длъжен да сигнализира органите на реда. Обратното е бездействие, смятат от ПП-ДБ.

Оттам посочват, че само за последните месеци „Възраждане“ са инициирали няколко безпрецедентни призива за насилие и ограничаване правата на хората в България.

Като започнем от

-възпрепятстването на свободното движение и заплахи срещу граждани при провеждане на филмова прожекция;

-минем през насилственото спиране на Явор Божанков и Манол Пейков да изразят като народни представители мнението си от трибуната на Народното събрание;

-минем през безпрецедентните личности атаки срещу Даниел Лорер, по които е заведена жалба в Комисията по дискриминация;

-добавим призивите за нахлуване в Народното събрание; и не на последно място припомним

-арогантното разпространение на лъжи и всяване на страх, че български граждани ще бъдат изпращани в Украйна и множество случаи на разпространение на дезинформация и неистини, допълват от ПП-ДБ.

Според коалицията недоумение буди фактът, че президентът досега не е изказал мнение по поведението на „Възраждане“, въпреки честите си коментари на политическата ситуация в България, и питат защо.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts