| | | | |

Слави от диванчето се обяви за Нострадамус и се ожали от журналистите

Лидерът на партия “Има такъв народ” Слави Трифонов коментира във Фейсбук преизбирането на Димитър Радев за управител на БНБ.

“Гледах дебатите в Парламента за предопределения избор на Димитър Радев за шеф на БНБ. Всъщност дебати нямаше.

Мразя да се изразявам така, но още преди две седмици в един мой пост, ви казах за договорката в сглобката, а именно, че ГЕРБ, ПП/ДБ и ДПС са се разбрали Димитър Радев да е управител на БНБ, а подуправители да бъдат Чобанов от ДПС и Гюров от ПП”, написа той.

“И днес стана точно това. С гласовете на ГЕРБ, ПП/ДБ и ДПС беше избран Димитър Радев, а след това той обяви, че негови подуправители ще бъдат Чобанов и Гюров. Каква красота!”, възкликва Трифонов.

И добавя: “Аз съм Нострадамус! Всъщност не съм разбира се. Просто тройната коалиция, която управлява България в момента е толкова прозрачна, че през нея всичко се вижда.”

Той припомни събитията около номинацията на Любомир Каримански за управител на БНБ и обвини журналистите, че “не виждат”.

Само журналистите не виждат. Тъжно е, но е факт.

Как така при кандидатурата на Каримански за шеф на БНБ преди година журналистите видяха, че той е работил в Инвестбанк, оповестиха го на всички и твърдяха, че това е толкова лошо, че направо е страшно.

А сега кандидатурата на Станимир Михайлов, който е предложение на ПП за шеф на Здравната каса, журналистите не виждат, че и той е работил в Инвестбанк.

Не виждат, бе! Кво можеш да им кажеш като не виждат. Виждат Каримански, но Станимир Михайлов не го виждат. Той е невидим.

„Ей, това не е истина“, казах си аз. „Не може да няма свобода на словото. Я, да се засиля и да скоча в гнездото с осите“.

Просто такава ми е натурата. Обичам оси и реших да дам интервю на „Капитал“.

Тъй и тъй не давам много интервюта, казах си: „на „Капитал“ сигурно ще съм им интересен. И без това са писали толкова много за мен. Сега ще могат да пият вода от извора“.

И накарах мой представител да се обади на главния редактор на „Капитал“.

Главният редактор казал: „Ауу, това е много интересно.“

След което казал: “Аз ще се обадя утре“, което на български означава- „ще се обадя, ама друг път“.

И така вече няколко дни не се обажда.

Така е, те са си в правото да взимат интервю от когото си искат.

Само че откакто ПП влезе в коалиция с ГЕРБ и ДПС, Прокопиев стана приятел с Пеевски и сега явно интересните за интервюта в „Капитал“ ще бъдат други личности.

Тоест „Капитал“ е официоз на властта, а ПП означава „Прокопиев – Пеевски“ и аз не мога да дам интервю за „Капитал“, защото не ми е там мястото и никога не съм работил в Инвестбанк.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts