| | | |

Нова екзотика от ПП-ДБ: Петър Славов предизвика Терзиев и Лилков, дали биха ….

Трябва да се организират предварителни избори за кмет от демократичната общност. Ако Васил Терзиев и Вили Лилков откажат участие, най-вероятно просто няма да се осъществят такива.

Те са двамата основни претенденти. Ако се съгласят, такива ще бъдат проведени края на август, ще са с активна регистрация и ясни критерии за участниците.

Разделено явяване обслужва кандидата на статуквото – този на ГЕРБ.

снимка Кадър

Това каза адвокатът и бивш депутат Петър Славов пред “Нова нюз”. Той е съавтор на Петиция за провеждане на отворени предварителни избори за общ кандидат за кмет на демократичната общност в София.

По думите му двамата все още не са потърсени за това дали биха се включили.

“Над 400 подписа има инициативата за предварителен подбор на един “десен” кандидат. Общият ни враг е лошото управление на София в последните 18 години.

Широка маса от хора в града са с антикомунистически и десни убеждения – те всички искат тяхното мнение да се отчита когато се вземат решенията.

Кандидати от ГЕРБ не могат да бъдат претенденти от демократичата общност”, смята той.

По думите му в ГЕРБ решенията се вземат от един човек, което не е демократично.

“Те ще си имат собствен кандидат, което ще раздели вота на демократичната общност. Много хора ще са демотивирани заради престрелките между кандидатите”, предположи адвокатът.

Славов коментира и възстановяването на председателя на Сметната палата. “Сегашният председател не уважава решението на КС”, смята той.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимки Архив

Similar Posts