| | | | |

Писателят Христо Стоянов: Пред очите ми убиха жена! И никой, ама…..

Случаите с блъснати хора на пешеходни пътеки в страната зачестиха заплашително, а реакциите на хората, включително и в социалните мрежи, стават все по-сериозни.

За пореден такъв случай на катастрофа с фатален край в Ботевград, сигнализира писателят Христо Стоянов. Във фейсбук профила си той описа шокиращи детайли за убита пред очите му жена от “летящо по пътя БМВ”.

Ето какво описва за случая писателят Христо Стоянов в мрежата:

“Днес пред очите ми убиха жена. В Ботевград. На излизане от града спирам на пешеходна пътека. Давам път на жена. Сигурно е искала да се прибере, напазарувала е, ще приготви вечеря – дали не се подаваше франзела от чантата.

Дори ми кимна, усмихна се и… прекрачи в смъртта. Черно БМВ по другото платно. Вече съжалявам, че съм й дал път.

Иска ми се да върна няколко секунди назад, да не й давам път, да се превърна в онази стена от арогантност и самодоволство, които ще й попречат да нагази в смъртта.

Но те прекрачва, БМВ то лети. Удря я с левия фар, тя изхвръква и не знае, че ще вечеря с Бог тази вечер. Фарът я изхвърля нагоре, тя се опитва да литне към Бог, но се сеща, че я чакат вкъщи и пада върху капака, после пак излита…

И чак когато се удря в стъклото на БМВ-то то спира. Не от спирачките, а от нея.

Тя се претъркулва и попада под колелата. Събират се хора. Спирам, давам аварийни…

И никой, ама никой от насъбралите се не иска да свидетелства. От трийсетината сеирджии. Ни-кой… Абсолютно никой.

Изчаквам полицаите, линейката отнася…

И виждам как трийсетина мъртъвци се прибират вкъщи, за да разкажат…

А после лягат и със сигурност не сънуват. Защото те живеят във сън и се събуждат, за да заспят…”, гласи поста на Стоянов, под който се завихря за минути истинска вълна от реакции

Редакцията на Budilnikbg.com допълва, че пострадалата е 46-годишна жена, не е починала и е била транспортирана в столична болница с фрактури на таз, прешлени, носни кости и разкъсно-контузни рани на двете подбедрици, с опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Фейсбук

Similar Posts