| | | |

Острието на ГЕРБ не издържа и показа документ: За втори път ни… ВИДЕО

България има икономически интерес пристанище „Росенец” да стане държавна собственост.

Делян Добрев направи за смях съпредседателя на “Продължаваме промяната” Кирил Петков, който вчера в ранни зори се похвали пред телевизиите, че ПП-ДБ внася предложение в Народното събрание за прекратяване на концесията на пристанище “Росенец”.


Истината обаче се оказа далеч по-различна.

Още вчера Бойко Борисов заяви, че предложението не е на ПП-ДБ, а е общо, заедно с ДПС и ГЕРБ.

А тази сутрин Делян Добрев довърши Кирил Петков

“Важно е да се уточни това. Колегата Кирил Петков направи брифинг в 7 ч., на който каза, ето внасят предложение за спиране на концесията. То бе внесено в 13.56, в 7 ч. нямаше внесено такова предложение.

Обикновено първият, който се е подписал, е този, който е авторът. Останалите са тези, които са го подкрепили.

Ето, вижте – Борисов, Карадайъ, трети е Петър Чобанов, четвърти съм аз. Петков се е подписал последен! За втори път ни крадат предложение”, изригна Добрев

Законопроектът за отнемане концесията на пристанище „Росенец” е на ДПС. Сега той е коригиран, за да има срок, в който без условности пристанището да бъде отнето от концесионера.

Това каза в предаването „Здравей, България” по Нова телевизия депутатът от ГЕРБ-СДС и председател на парламентарната комисия по енергетика Делян Добрев.

Той коментира и цените на горивата у нас. По думите на народния представител литър от най-употребяваните нефтопродукти трябва да струва под 2 лв. Добрев е категоричен, че цената продължава да бъде надписвана.

България има икономически интерес пристанището да е държавно, категоричен е бившият министър на енергетиката.

„Реалистично е да се очаква, ако горивото е с руски произход и пристанището „Росенец” е държавно, държавата да установи, че това гориво е руско и да обложи вносителя „Лукойл” с 35 ст. и да ги върне на хората”, подчерта експертът.

Добрев обясни и как цената може да падне.

“Повече от година и половина се борим за цената на горивата и от 3,50 лв. тя падна на 2,50 лв. Ако държавата установи, че произходът на петрола е руски, тя трябва да обложи “Лукойл” с 35 стотинки и да ги върне на народа.

Така цената на горивата ще падне, а дали ще се случи, зависи от държавата”, коментира Добрев.

Делян Добрев отговори на критиките на президента Румен Радев, че именно ГЕРБ е дала пристанището „Росенец” на концесия през 2011 г.

По думите му то е функционирало от 2000 г. по този начин, а 11 години по-късно партията на Бойко Борисов казала

„Тези така и така ползват пристанището, дайте поне да им го дадем на концесия” и „Лукойл” започва да плаща.

Очаквайте подробности

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts