| | | |

Бойко Борисов с тежки думи за Радев: Президентът трудно прикрива разочарованието си ВИДЕО

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира актуални теми през последните дни. Първо той засегна темата с пристанище “Росенец” пред журналисти в парламента.

Могат да се правят добри неща за държавата, когато са правилни – обществото го оценява.

Решението е взето, сега специалистите и нашите депутати да направят каквото трябва. Концесията на Росенец не е дадена по наше време.

Грешите. Проверете си. Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира изнесените от президента Румен Радев вчера данни, че концесията на пристанище “Росенец” е удължена по времето на правителство на ГЕРБ

Винаги съм твърдял, че ролята на президента в България е като обединяваща институция. Той вече трудно прикрива разочарованието си, че има редовно правителство. На него си му хареса две години и половина еднолично да управлява.

Ние знаем, че правителството не е идеално, знаем какви щети нанася това управление на всяка една от партиите, затова дори механизъм или коалиционно споразумение не можем да подпишем.

Във външнополитически план работим много добре, безспорно е и че с приемането на Бюджета и корекциите, които направихме в отбраната, МВР, съдебната охрана, вероизповеданията – вече ще имаме редовен бюджет; приходните агенции с МВР да заработят по-добре, допълни Борисов.

Всеки знае какви щети нанася това управление на партиите, но обществото се успокоява и правителството работи.

Конституционната реформа възнамеряваме да е факт до Нова година. Хората са търпеливи, по-добро от това не може да се сътвори.

Много хора говорят, но да си представим обратния вариант – “Възраждане” първа политическа сила и веднага ще изпадне в изолация.

Вчера разбрах за едно назначение в МИ. Говорим и за реставрацията на децата на ДС. Да, за Ивайло Шотев говоря и баща му ми е приятел. Всяка партия има право да издига кандидатите си и да ги защитава. Не се бъркаме в назначенията на Промяната. Момчето може да е много добро, но баща му бе шеф на комсомола на МВР, това е най-висшите етажи на ДС.

Това заяви Бойко Борисов по време на брифинг в НС.

Приел съм времевата рамка до края на годината да е това, защото има значение за Шенген и за Еврозоната, категоричен е Бойко Борисов.

Що се отнася до задържания за заплахата срещу министър Тагарев, той заяви, че му се вижда доста преувеличено, доста крайно и е “пренатягане”. Службите трябва да проверят това, каза още лидерът на ГЕРБ.

По повод концесията на “Лукойл” коментира, че решението вече е взето, а сега експертите, министърът на енергетиката и депутатите специалисти по тази тема да прекратят концесията, спазвайки закона.

“Голямо мъжество проявиха и Кирил Петков и Христо Иванов – да рискуваме партиите си, за да има редовен кабинет”, заяви Борисов.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts