| | | |

Шоуто продължава: Слави Трифонов да дойде, не да праща SMS-и на чираците си

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ поиска в парламента да дойде на изслушване лидерът на ИТН Слави Трифонов.

Настояването му дойде, след като близо час депутатите се караха за дневния си ред.

“Да гласуваме процедура по допуск за господин Слави Трифонов. Колеги, видяхме, той изпраща едни СМС-и.

Вместо да изпраща СМС-и до чираците си, по-добре сам да дойде тук и сам да аргументира своите тези”, каза Карадайъ от парламентарната трибуна.

“Благодаря за предложението и по-скоро за това, че сме чираци на господин Трифонов. Нали знаете, че чираците са при майстор. Благодаря за признанието, че господин Трифонов е майстор, но бих допълнил вашето предложение – да бъде даден достъп на Прокопиев, който така или иначе си е инсталирал цяла парламентарна група.

И също така, ако може, да се задължи Бойко Борисов да присъства днес, ако трябва с охрана в залата, защото дойде, направи едно кило предложения и вазира.

Разбирам, че сигурно е отишъл да каже на жандармерията, че тази вечер ще се прибере малко по-късно, момчетата да пият по едно кафе, но все пак нека всички да дойдат тук, да им осигурим достъп до залата”, отговори му председателят на групата на ИТН Тошко Йорданов.


Нито едно от двете предложения обаче не бе гласувано.

“Съгласно правилника, няма основание да се подложи такова искане за гласуване”, обясни им председателят на Народно събрание (НС) Росен Желязков.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts