| | | |

Бащата на миската от „Барселонагейт“ живее в тузарски курорt

Бащата на Борислава Йовчева – миската, замесена в „Барселонагейт“, сам е разкрил местонахождението си в социалните мрежи.

Георги Йовчев, който участваше в бизнесите на дъщеря си, е също толкова митична фигура, досущ като щерка му, носителка на титлата „Мис Бикини“ 2006.

Георги е посочил, че живее на територията на град Кастелдефелс в секцията „местожителство“ във фейсбук. Курортът се намира в Испания, на 20 км от Барселона. Разположен е на бреговете на Средиземно море и там богаташи от цял свят имат собствени вили.

Имотите в крайбрежния град са изключително скъпи, но Йовчев не е дал повече подробности за бита си там.

До 2020 г. манекенката живееше заедно с дъщеря си Ема, баща си Георги и майка си именно в Барселона, в прословутата луксозна къща, купена през 2013 г. за 3 милиона евро, която стана обект за разследване за пране на пари.

След като напусна имението, което бе продадено буквално на безценица, не е ясно къде Борислава се е преместила, като има различни версии, че е пребивавала известно време в Италия, а после се е установила в Турция.

От фейсбук профила на баща ѝ става ясно още, че приятелите му са основно испанци, а той е овладял чуждия език добре и предпочита да пише на него вместо на български.

Видно е, че поддържа контакти със сина си Станко Йовчев – по-големият брат на Борислава, който е бивш футболист на ЦСКА и настоящ бизнесмен, както и с жена му. Той често коментира техните семейни снимки.

Родният край на семейство Йовчеви е село Кулата край Сандански, но те отдавна не живеят там, макар да имат земи, върху които са поискали разрешение да строят през 2021 г.

За бащата на Борислава се знае, че някога е бил водопроводчик, а през март тази година се разбра, че е и в „черния списък“ на НАП и доста негови имоти и банкови сметки са под запор.

Бащата на някогашната обитателка на къщата в Барселона дължи 267 171 лв. данък за недекларирани 1,7 милиона лева, за които не е дал обяснение откъде ги притежава.

Наложената от НАП възбрана е станала в края на 2021 г., почти година след публикацията на испанското издание „Ел Периодико“, която извади наяве разследване на испанската прокуратура за евентуално пране на пари, в което бяха намесени имената на миската, семейството ѝ и Бойко Борисов.

Под запор са няколко имота на Георги Йовчев в София и Сандански, както и негова банкова сметка с 209 903 лв.

Запориран е и апартаментът, на чийто адрес в столицата се водят бизнесите на сина му Станко.

За майката на Борислава Йовчева не се знае абсолютно нищо. Нейното име отсъства от всички семейни бизнеси, с които фамилията се е занимавала през годините.

Източник: Ретро

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Фейсбук

Similar Posts