| | | | |

УЖАС! Русия подготвя децата за участие във война СНИМКИ

Децата в Русия са подготвяни за фронта. В цялата страна са открити центрове и лагери, в които младежите се обучават в специалности, необходими за войната в Украйна.

Военно обучение в училищата

От следващата учебна година в училищата се въвежда дисциплината “Основи на безопасността и защита на Родината”.

В програмата на дисциплината влиза и военно обучение, но практическата подготовка на децата за бойни действия вече е започнала, съобщава телеграм каналът “Можем объяснить”.

Фондът за президентски грантове незабавно е подкрепил няколко проекта, занимаващи се с военната подготовка на младежите. За проекта на брянския клуб на десантчиците “Писано ни е да служим на Русия” са отделени 4,7 млн. рубли.

В описанието е отбелязано: “Не по-малко от 150 души от допризивна и призивна възраст ще вземат участие във военно-тактическа игра в местност, чиито условия максимално се доближават до бойните.

По време на един от етапите ще има демонстрация на навици за работа с квадрикоптер. 30 деца от дома за деца и други, наблюдавани по различни причини, ще получат знания и навици.”

Лагери, съобразени с нуждите на войната в Украйна

Съгласно съобщението на pobedarf.ru от 7 юли 2023 г. децата ще се специализират в най-изискваните във войната в Украйна направления: снайпинг, управление на дронове, радиоелектронна борба.

В курсовете децата ще придобият и навици по огнева подготовка.

В обучението ще се включат 9 хил. деца на възраст от 14 до 17 години.

На 19 юли 2023 г. отново в сайта pobedarf.ru излиза информация за обучението “Зарница 2.0”.

Съобщава се, че то ще се проведе в нов формат на територията на резервата “Бородинское поле” с подкрепата на руското общество “Знание.”

Обучението ще бъде съобразено с “обновени стандарти и правила”. Ще бъдат внедрени технологични изпитания, управление на дронове, работа с радиостанции и разпознаване на фейк новини.

Предвижда се пилотният формат да бъде разширен в 11 региона през август. Ще участват 125 деца на възраст от 15 до 16 години от Тверска, Белгородска и Московска области.

“Младежите са бъдещето на нашата страна. Затова днес трябва да обърнем особено внимание на патриотичното възпитание, да осигурим развитието на националните ценности и традиции.”, заяви генералният директор на руското общество “Знание” Максим Древал.

В 12 региона на страната са открити военни центрове “Воин”. Работата на отделенията се координира в московския “щаб” под ръководството на бившия командващ Тихоокеанския флот адмирал Сергей Авакянцев.

“Умението да се държи оръжие, да се оказва медицинска помощ, умението да се защитава Родината трябва да стане задължителна част от възпитанието”, заяви ръководителят на проекти Юрий Трутнев.

В цяла Русия действат и военно-патриотични лагери. В много от тях децата се учат да боравят с огнестрелно оръжие, а в лагера “Робинзонада” в Калужка област, освен стрелбата децата се приучават към бой с ножове и “духа на бойното братство”.

Какво гласи Римския статут

Припомняме, че Римският статут забранява набирането или вербуването на деца до 15 години в националните въоръжение сили и тяхното използване във военни конфликти. Това е военно престъпление.

Но в някои държави децата участват в бойните действия, такива страни са Уганда и Конго. Деца използва и ИДИЛ.

По време на Втората световна война германските власти са позволявали на децата да служат като доброволци, а съветските младежи са воювали в партизански отряди.

Източник: Актуално

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts