| | | |

Антоанета Цонева даде знак, разкри как ще работи мнозинството

Плаващите мнозинства, които да определят посоката за развитие на страната, са абсолютно неприемлива формула за „Продължаваме Промяната-Демократична България”.

Това заяви в студиото на „Събуди се” по Нова тв депутатът Антоанета Цонева.

“От момента на създаването на управлението не сме преставали да твърдим, че трябва да има механизми, зад които да стои мнозинство, което да подкрепя нашите политики”, каза още тя във връзка с бъдещата програма за управление между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС.

“Този механизъм не променя драматично нашите взаимоотношения, а ги скрепва в по-устойчиви норми – управлението има смисъл, ако то може да формира мнозинства в парламента, които да стоят зад нашите политики

По думите ѝ „управлението има смисъл, ако то може да формира мнозинства в парламента, които да стоят зад нашите политики, а не да се взимат решения, въз основата на плаващи мнозинства”.

Разговорите на властта с ДПС били свързани основно с това как да бъде променена Конституцията, уточни Цонева.

Имаме две конституционни мнозинства – бързо и бавно. Разговорите с ДПС са свързани основно с това как ще бъде променена конституцията.

Без участието на ДПС не бихме могли да коментираме, че такава промяна не може да се случи. Когато стартираха, разговорите бяха фокусирани върху конституционното мнозинство.

Опозицията не желае да участва във фундаменталния за нас разговор за конституцията, нямаме възможност да променим тяхната позиция..

Мога да кажа, без да влизам в детайли, е, че това е защита на нашите дългогодишни усилия да направим необходимата реформа в съдебната система, каза тя по отношение на представянето на проекта за конституционни промени от страна на “Демократична България”.

Тя изрази надежда до края на годината да се постигнат конституционни промени. И допълни, че именно те са били в основата на разговора за създаване на управление.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts