| | | |

САТАНИСТИ: Русия съсипа с ракети 200-годишна катедрала в Одеса. Зеленски се закани: Ще усетят отмъщението! СНИМКИ

Русия е ударила с “високоточни” ракети “Оникс” и крилати ракети “Калибър” 200-годишната Спасо-Преображенска катедрала в центъра на Одеса.

Няколко силни експлозии наред прогърмяха в Одеса в резултат на ракетна атака към 1 часа през нощта на 23 юли. Тревогите в телеграм канала, както и сирените в града, се включиха в 00.38 часа. Ракетната атака продължи до 01.30 ч.

Повреден е Спасо-Преображенският събор в центъра на Одеса. Има още много разрушения. Има ранени и пострадали цивилни граждани. Информацията се уточнява, съобщават одеските телеграм канали.

“Одеса. Поредната нощна атака от нечовеци. Има щети по гражданската инфраструктура, жилищни сгради и религиозна институция. Информацията за пострадалите се уточнява”, коментира председателят на Одеската областна военна администрация Олег Кипер.

снимка Интернет
снимка Интернет

Спасо-Преображенската катедрала в Одеса е една от най-големите православни църкви. Строителството на първоначалната сграда е започнато през 1794 г. Църквата е осветена през 1808 г. Катедралата е разрушена през 1936 г. Възстановена е на същото място в началото на 2000-те години.

снимка Интернет
снимка Интернет

Най-малко един човек е загинал, а 18, сред които и четири деца, са били ранени при поредната руска атака срещу Одеса, предаде Ройтерс, като се позова на местните власти.

снимка Интернет

Президентът на Украйна Володимир Зеленски също коментира на страницата си във Фейсбук атаките на руските безбожници:

Ракети срещу мирни градове, срещу жилищни сгради, катедрала…

За руското зло не може да има извинение. Както винаги това зло ще загуби. И определено ще има отмъщение на руските терористи за Одеса. Те ще усетят това отмъщение.

На всички пострадали от тази последна терористична атака се оказва помощ. Благодарни сме на всички, които помагат на хората и на всички, които са с Одеса в мислите и емоциите си.

Ще се справим с това. Ще възстановим мира. И за това трябва да победим руското зло.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Интернет

Similar Posts