| | | |

Скандал! Човек на Слави твърди, че пристанище “Росенец” отива при….

Във въздуха на Народното събрание се носи усещане за сценарий.

Това каза пред Нова тв депутатът от ИТН Ивайло Вълчев.

Когато в политиката говорим за сценарии, предполагаме, че ще се случи нещо скрито от обществото. Сега със спокойствието след сглобяването на “сглобката” всичко се прави твърде видимо и открито.

От партията на Слави Трифонов подозират, че след като държавата прекрати концесията на пристанище „Росенец”, може да се окаже, че тя ще бъде дадена на „петролна компания, близка до кръгове, присъстващи силно в Народното събрание”.

ИТН не участва в гласуването за концесията на “Росенец” – виждаме твърде много странни неща около бързането с тази концесия, каза още той.

И допълни, че това е предложение на ДПС, което е внасяно в минали парламенти. Определи като странно бързането с концесията.

„Определени решения се вкарват в парламента под маската на евроатлантизма, но всъщност това е само една маска, зад която се крият лични, местни, финансови интереси”, категоричен беше Вълчев.

Той заяви, че не кризисен пиар стои зад решението за пристанището, а прозират корпоративни интереси.

По отношение на държавния бюджет от ИТН са изчислили, че ако ДДС в ресторантьорския и туристически бизнеси бъде върнат от 9 на 20%, в хазната ще влязат 152 млн. лв.

По думите на депутата в момента криза няма. Те биха покрили исканията на синдикатите, допълни Вълчев и подчерта, че по този начин няма да се пипат приходите на държавните предприятия.

Той не скри, че партията гледа с надежда към местните избори, които предстоят през есента.

„Силно вероятно е в София да имаме самостоятелен кандидат за кмет”, каза народният представител.

По отношение на назначаването на Андрей Гюров от ПП и Петър Чобанов за зам.управители на БНБ, Вълчев цитира лидера си Слави Трифонов.

“Слави Трифонов има фраза: Най-мразя след време да ви казвам “нали ви казах”. Във въздуха се носеше това усещане. Ако седите в НС, ще усетите и други неща във въздуха”, каза още Вълчев.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts