| | | | |

Слави се нахвърли на Даниел Лорер, посъветва го да иде в Плевен и… ВИДЕО

Лидерът на “Има такъв народ” Слави Трифонов излезе с пост в социалните мрежи, където коментира новината за предложението на ПП-ДБ 24 май да стане национален празник.

По думите му, за да се вземе това решение хората трябва да бъдат питани на референдум. Той споменава и последвалото обяснение на предложението на Даниел Лорер.

Ето какво написа Трифонов:

Добре че има интернет и социалните мрежи съществуват. Защото това ми дава възможността да бъда свободен и да казвам свободно това, което мисля. И това е валидно както за мен, така и за всички вас, които четете това.

Затова ще бъда директен.

Днес, на пресконференция, бяха оповестени идеите на „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ за правосъдна реформа и промяна на българската Конституция.

И забележете, основната идея защитена от Кирил Петков, Асен Василев, Христо Иванов, ген. Атанасов и министър-председателят Николай Денков е националният празник да не бъде Трети март, а 24 май.

Тези хора ли са носителите на такава смяна?

Тези хора, които излъгаха всички и най-вече хората, които гласуваха за тях.

И в името на властта и ползите от властта, жадни за власт и алчни за власт създадоха нещо, което наричат „некоалиция“ заедно с ГЕРБ и ДПС- враговете им, заради които бяха създадени.

И заедно с тях, в момента, управляват държавата.

Консумират власт без срам, консумират власт- създадена в лъжа. И без никакъв срам, ежедневно, от присъединените им медии ни убеждават, че това било „единственият начин“, че са светли и чисти и че всичко било „в името на България“.

Тези хора искат да променят националния празник на България.

Днес гледах интервю на Лорер, в което той каза, че Трети март бил „проблемна дата в българската история“.

Аз съм от Плевен. Ако спазвам риториката на Лорер, това е „един проблемен град в Руско-турската освободителна война“.

За освобождението на този „проблемен град“ са загинали близо 30 000 души: руски, румънски, финландски, полски и украински войни.

Да, аз съм евроатлантически ориентиран. Мястото на България е в Европа и НАТО, според мен. И смятам, че Путин води мракобесна, страшна и ненужна война в Украйна.

Но това въобще не променя българската история, освобождението на моя роден град и освобождението на България. Нещата са такива, каквито са. И в историята, и в сегашното.

И ако някой има право да каже кога е българският национален празник, това е само българският гражданин питан на Референдум, а не негови представители, които всъщност са измамници.

Не познавам този човек Лорер, никога не съм го виждал, той отскоро е в публичното и политическото пространство, не че има някакво значение, но хич не ми е симпатичен, защото е много нагъл.

И ще си позволя да му дам един съвет:

Господин Лорер, отиди в Плевен, застани на площада и кажи, че Трети март е проблемна дата в българската история и ще видиш какво ще стане!

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts