| | | |

Делян Добрев хвърли бомба! Иска важна промяна за руския петрол ВИДЕО

„Тази седмица ще внеса предложение да задължим правителството да се откажем от дерогацията за внос на руски петрол“.

Това каза депутатът от ГЕРБ Делян Добрев в интервю за предаването „120 минути“ по bTV.

Изключението за България от шестия пакет санкции на ЕС за Русия беше извоювано от кабинета „Петков“.

По думите на Добрев от него печелят само „Лукойл“ и „Литаско“ – по 10 млн. лв. на ден, а в същото време продават скъпи горива на потребителите.

Относно прекратяването на концесията на „Лукойл“ за пристанище „Росенец“ политикът напомни, че заради санкциите това е трябвало да стане още миналото лято.

От думите му става ясно, че още през януари от ДПС са внесли предложение това да се случи най-накрая.

Делян Добрев отговори на критиките на президента Румен Радев, че именно ГЕРБ е дала пристанището „Росенец” на концесия през 2011 г.

По думите му то е функционирало от 2000 г. по този начин, а 11 години по-късно партията на Бойко Борисов казала „Тези така и така ползват пристанището, дайте поне да им го дадем на концесия” и „Лукойл” започва да плаща.

България има икономически интерес пристанище „Росенец” да стане държавна собственост.

Добрев коментира и цените на горивата у нас. По думите на народния представител литър от най-употребяваните нефтопродукти трябва да струва под 2 лв. Той е категоричен, че цената продължава да бъде надписвана.

„Реалистично е да се очаква, ако горивото е с руски произход и пристанището „Росенец” е държавно, държавата да установи, че това гориво е руско и да обложи вносителя „Лукойл” с 35 ст. и да ги върне на хората”, подчерта експертът.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts