| | | | |

Борис Бонев разказа потресаващ случай на насилие, ченгетата го прикрили

Независимият общинар, лидер на “Спаси София” и бъдещ кандидат за председател на Общинския съвет в столицата в колаборация с ПП-ДБ Борис Бонев разкри, че също е станал неволен свидетел на домашно насилие в условията на черноморската му почивка.

Бонев разказа ужасната случка как мъж бие до посиняване съпругата си и наред с това издаде своеобразен наръчник за действие в такава ситуация така, че насилникът да си го получи правово и според тежестта на закона, но дори неговата намеса е била неуспешна…

Ето как описа случката Бонев на личната си страница във фейсбук

“Отвратителната история с нарязаното момиче, с пребития турист и апатичната полиция ми напомниха за една случка отпреди 15 години.

С приятели почивахме в Черноморец. Една вечер от съседната квартира започнаха да се чуват адски крясъци. Много бързо стана ясно, че мъж пребива жена си.

Обадих се в полицията – обясних много подробно какво се случва и къде се намираме. Казах, че излизам пред сградата, за да посрещна патрула, за да се ориентират по-бързо.

Уж “приеха сигнала”. 20 минути по-късно патрул на място още нямаше, а крясъците продължаваха. Пак се обадих.

Малко след това покрай мен премина полицейска кола с един служител и без светлини, която просто ме подмина.

Оказа се, че шофьорът е командирован за лятото полицай, който не идва заради сигнала, а се прибира. И на него обясних какво се случва, за да последва отговорът

“Нищо не мога да направя. Нямам право да вляза в частна собственост”.

Помолих го да се обади на полицейската централа и да попита, защо вече повече от 30 минути не идва патрул. От разговора се оказа, че такъв дори не е бил изпращан.

След още малко увещания, най-сетне получих потвърждение, че патрул пътува от Созопол към Черноморец. След още 20-тина минути, най-сетне на адреса спря полицейски автомобил. Накратко разговорът протече горе долу така:

-Радвам се, че най-после дойдохте. Както обясних по телефона в сградата зад мен се извършва насилие. Мъж бие жена си. Ние сме в съседната квартира и всичко се чува. Нека да ви заведа.

-В коя сграда, казвате, че сте?

-Тази зад мен. По-бързо, вече 1 час няма реакция.

-Не е възможно да сте в къщата зад вас. Там не дават квартири под наем.

-Как такава не дават квартири, като аз съм на квартира там?

-Да, не дават. Там живее наш колега полицай и той не дава квартири под наем.

-Вижте, няма да споря кой какво дава, излезте от патрулката и елате.

-Няма да излезем, а и нямаме право да влизаме в частна собственост.

-Вие сте полиция, как нямате право.

-Ами така. Нямаме право.

-А ако в момента там се извършва убийство? Пак ли няма да имате право?

-Няма как да се извършва убийство, защото там живее наш колега и той не бие жена си…

След като им казах, че поведението им е недопустимо, включително защото разговорът се водеше през прозореца на патрулката, поисках да се идентифицират, защото възнамерявам да подам сигнал срещу тях. Отговориха така:

-Ти ли бе? Идвате тука от София и къде ли не и ни се правите на интересни. Сигнал срещу нас щял да подаба, тъпака му с тъпак. Ай не ни занимавай с глупости, за да си нямаш проблеми.

След което просто си тръгнаха…

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts