| | | |

Радев се разсъска срещу Бойко Борисов и коалицията ВИДЕО

Виждате, че форумите преливат от агресия. Изготвят се списъци на неблагонадеждни журналисти. Интелектуалци призовават за цензура на медиите.

В същото време се заличава паметта за антифашизма. Българи застават срещу българи. Тиражират се антисемитски текстове. Това е настъпление срещу свободата и демокрацията”

Това заяви президентът Румен Радев след официалното връчване на дипломите на слушателите от випуск “Васил Левски” – 2023 на Военна академия “Георги Стойков Раковски”.

Правораздавателните органи най-сетне реагираха адекватно на недопустимото варварско деяние. Обществото трябва да продължи да оказва своя натиск”.

Това заяви Румен Радев по повод извращението на Георги с макетното ножче и боя над 18-годишно момиче в Стара Загора.

По думите на държавния глава „не е проява на добър вкус да се оправдават нелепите промени в Конституцията с точно това зловредно деяние, което се случи в Стара Загора.

Необходими са промени в различни закони, които да правят точно това – да поставят ясни критерии за нарушенията на закона, за престъпленията и за тежестта на наказанията”.

Според Радев проектът за промени в Конституцията е част от настъплението срещу демокрацията.

Попитан за коментар на думи на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за действията на служебните кабинети, президентът отговори, че не иска да пада на нивото на изказ на Борисов.

Според него Кирил Петков, Асен Василев и Христо Иванов са „подарили легитимацията на Борисов, както и възможността отново да говори.

Може би в своята изнервеност той наруши стар принцип, че в дома на обесения не се говори за въже. Чудя се как повдига отново темата за магистралите”, каза още държавният глава.

“Кои магистрали? Преди да е дал ясен отговор на въпроса къде отидоха чувалите с парите от неговите магистрали?

Защо магистралите му се разпадат? Защо хвърлянето на асфалт е било като камуфлаж, което доказаха всички извършени проби.

Вие сами нарекохте това “грабежът на века”, завърши той.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts