| | | |

Журналист изригна: Слободията на словото се вихри с пълна сила. Пострадалото момиче вече е “проститутка” и “наркоманка”, която разни мачовци от социалните мрежи съжаляват, че не са я убили

По внимателно с думите. Страшна сила са, по-мощни от всички атомни бомби на света.

Както за всичко в България и за историята с кланото, пребито и унижено момиче в Стара Загора, се изляха ниагарски водопади от думи.

Всезнайковците се леят, дежурните експерти са на линия, фейкът, манипулациите, лъжите, облечени в думи също.

Безконтролно. Слободията на словото се вихри с пълна сила. Блогъри, влогъри, лузъри, инфлуенсъри и обикновени дизайнери са компетентни по темата.

Един се хвали пред някакъв рапър-инфлуенсър как унижил своя съученичка навремето, онзи му се радва и ръкопляска. После двамата реват на умряло, че им скочили хората. Като не си мерят приказките и не внимават с думите, се получава това.

Не всичко е лайкове в този живот. И не всичко публикувано в социалните мрежи е истина и се “яде”.

Пострадалото момиче вече е “проститутка” и “наркоманка”, която разни мачовци от социалните мрежи съжаляват, че не са я убили.

Всичко това ще е актуално докато някой не изяде шкембе-чорба, направена от специално подбрани телета, за 100 лева някъде по морето и не стане национален герой.

Тогава ниагарските водопади от думи ще се изливат в тази посока, а случаят в Стара Загора ще бъде напълно забравен.

А между другото в Цалапица двама братя на 19-години участваха в убийството на друго момче, превозиха трупа му в колата си, закопаха го и помогнаха на убиеца да изчезне в чужбина. След което една седмица спокойно си живяха в същото село все едно нищо не е станало.

от фейсбук профила на Стефан Ташев, журналист

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts