| | | | |

Представяте ли си, ДАНС ще се занимава с това КОЙ е осветил договора “БОТАШ”, вместо да се занимава с това КОЙ е ПОДПИСАЛ и КОЙ е ОТГОВОРЕН за този скандален договор.

От фейсбук профила на Калина Андролова, журналист

снимка Архив

„В най-кратки срокове завеждам дело срещу академик Денков”. Казва бившият енергиен министър Росен Христов заради констатациите на премиера, че договорът с БОТАШ е неизгоден.

България досега не е имала за министър толкова арогантен човек, но Радев и такъв десен успя да ни натресе.

Мисля, че парите са направили от Росен Христов някакъв неописуем персонаж, който не е наясно какво точно означава държава, държавност, за национална сигурност изобщо да не говорим.

ЛОВКИ КРАДЦИ и АРХЕТИПНИ ГРАБИТЕЛИ населяваха служебните кабинети на Радев, поставени във властта чрез „ефекта на куфарите“ от псевдоолигарси-безродници, за които парите са Бог и Вселена.

Деница Златева например получава възнаграждение в размер на 15 000 български лева, за да нанася щети на държавата за стотици милиони на месец. Найс, а?!

Как ви изглежда тази заплатка за държавен служител, който предава българската газопреносна мрежа в разпореждане на турската компания без българската страна да има възможност за какъвто и да е административен коз?!

Справедливичко, нали?!

Мисля, че газовите посредници ще манифестират дълго Деница Златева, чийто ШОКИРАЩ НЕПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ и КОРУПЦИОНЕН АЛГОРИТЪМ допринасят за тяхното обогатяване за сметка на мащабното обедняване на народа.

Те още не са схванали, че БОТАШ ще ги измете и тях самите, много хитрите, от пазара, защото Русия се кани да предостави ексклузивитет на БОТАШ, свързан с цените.

Но нека не им съчувстваме. Те мислят от днес за днес, и грабежът днес е достатъчен за неясното утре.

Невежеството, слугинажът и арогантността, инсталирани в държавното управление, тероризират България!

И сега Деница Златева, невротично скърбяща, иска от ДАНС да установят кой служител на „Булгаргаз“ е виновен за изтичане на договора в публичното пространство.

Представяте ли си, ДАНС ще се занимава с това КОЙ е осветил договора, който представлява еманация на невежеството относно това как се провеждат преговори за подобни договори, който е неприемлива щета за държавата (включително политическа бомба със закъснител),

вместо да се занимава с това КОЙ е ПОДПИСАЛ и КОЙ е ОТГОВОРЕН за този скандален договор.

Самият договор е безразсъдно скалъпен и БЕЗСРАМЕН по отношение на защитата на българския интерес.

Всеки договор на потребител с мобилен оператор е по-професионално издържан от този договор с БОТАШ, който явно е предоставен на българските корупционери като заготовка, към която те не са имали никакви възражения.

Не знам дали някой от вас, които сте в листата ми, е работил за големи корпорации и знае какво представлява един преговорен процес между двете страни, който трябва да завърши с разписване на договор за милиарди?!

Такъв преговорен процес може да продължи с месеци.

Обсъждат се клаузи, възможности, всяка страна отстоява своя интерес, поставя своите съображения, докато се стигне до съвместяването на интересите и на двете страни.

Такъв преговорен процес нашите пишман управляващи не са и имали намерение да провеждат.

Та, за какво им е да се договарят и обсъждат, да търсят мнение на експерти и пр. Като им плащат за слугинството.

Става дума за обслужване на чужд външен интерес, при това без никаква обструкция от наша страна. На никого не му мигва окото!

ГРАБЕЖ НА ДЪРЖАВЕН РЕСУРС, ИЗТИЧАНЕ В ПОЛЗА НА ВЪНШЕН КОНТРАГЕНТ.

И не кой да е контрагент. А Турция! Мощен съсед, с който имаме особено минало. И за който ние сме стратегическа дълбочина.

Властта привлича покварените, а корупцията е неизкореним плевел!

Но по-лошото е, че когато се освети престъплението по служба, органите мълчат и прикриват!

И дори още по-зле: службите биха употребили натиск и сплашване върху този, който казва истината за престъплението, вместо да разследват престъпника.

Пълен потрес! И сега Росен Христов щял да съди Денков, че казал, че договорът нанася вреди или нещо подобно.

Вие чували ли сте за подобна хиперболизирана и ПАТОЛОГИЧНА НАГЛОСТ?! Бивш министър да съди настоящ премиер, защото е съобщил, че някакъв договор е неизгоден?!

Договорът с БОТАШ не е просто търговска сделка!

Договорът с БОТАШ е въвеждане на външна икономическа сила с възможност за последващ политически контрол, с неясни последици, както и прибиране на пазар, не само нашия, но и части от съседни пазари. Ние губим!

Договорът НЕ Е ВЗАИМНОИЗГОДЕН! Договорът е изгоден, удобен и полезен само за Турция.

И няма отговорни за щетите! Не само това, а отговорните щели да сезират службите за разправа. Някой разбира ли докъде е стигнал този Абсурдистан, който обитаваме?!

Ние нямаме власт над това, което властта си позволява, но имаме власт над отношението към това, което се случва!

И именно ОТНОШЕНИЕТО, нагласата ни, ВЪЗМУЩЕНИЕТО НИ, определя КОЙ КОГО контролира – дали примитивизмът на алчната власт контролира нас, полезните идиоти, или ние сме граждани, които виждат и разбират истината и могат да контролират събитията макар и постфактум, макар и със закъснение.

Могат да отстраняват плевелите. Все си мисля, че не може да няма капка разсъдък, останал някъде из българската територия.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts