| | | |

Скандал след номинацията на Бачийски за кмет на Бургас от ПП, ДБ не го искат

Кандидатурата на Константин Бачийски за кмет на Бургас, предизвика напрежение в дясната коалиция.

Националният съвет на “Продължаваме промяната” определи в събота номинацията на Бачийски, но днес вече има брожение от коалиционния партньор “Демократична България”.

Възмутени симпатизанти на ПП също реагираха в социалните мрежи и се обърнаха към депутати от обединението с въпроса как са допуснали подобна кандидатура.

В отговор депутатът от “Демократична България” Ивайло Мирчев отбеляза, че Бачийски не е кандидатура на “Да, България”, ДСБ, “Зелено движение”, а само на “Продължаваме промяната”

“А имаме отличен кандидат – Димитър Найденов”, добавя Мирчев. До момента обаче ДБ не е номинирал официално Димитър Найденов.

На практика Бургас е първият град, в който е възможно ПП и ДБ да имат отделни кандидатури за кмет на общината.

Бачийски всъщност не е от ПП, а е лидер на партия “Средноевропейска класа”. Той даде регистрацията на партия СЕК, за да може новоучредената партия “Промяната продължава” да участва в парламентарните избори на 14 ноември 2021 г.

Десните в София го обвиняват, че по време на първия ЛГБТ Прайд в Бургас през 2021 г., Бачийски е сред организаторите на “контрапротест”, заедно с “Възраждане” и местни патриотични организации

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts