| | | |

Прокуратурата: Отвлечен, а после разфасован. Зловещи разкрития за убийството на Крис! НА ЖИВО

МВР и прокуратурата дават брифинг за жестокото убийство на Кристиян Пеев, станало миналия вторник на столичната ул. “Г. С. Раковски”.

Кристиян Пеев снимки фейсбук

В пресконференцията участват градската прокурорка на София Илиана Кирилова, нейните заместници Христо Кръстев и Иво Илиев, както и шефът на СДВР Любомир Николов и зам. главният секретар на МВР Живко Коцев.

За убийството е обвинен 32-годишният Веско Вълчинов . Той е бивш барман, който от известно време живеел в София, обитавал жилището на ул. “Г. С. Раковски”.

Жертвата Кристиян Пеев и убиецът Веско Вълчинов са били приятели

Разследващите смятат, че 41-годишният мъж е бил убит именно там, а мотивът бил финансов – Вълчанов и жертвата имали план за общ бизнес, който се провалил.

За помагач на Веско е сочен Константин Суботинов. Той участвал в укриването на част от тленните останки.

В прокуратурата не сме привърженици на стила на уестърните. Правилно е в съзнанието на дееца да бъде ясно, че той ще бъде наказан – не размера на наказанието, а ще има един справедлив процес, в хода на който ще бъдат събрани достатъчно доказателства

Първоначално досъдебното производство е било образувано за отвличане на 11 август. Разпитан е близък на убития мъж, който заявява, че от 8 август вечерта няма контакт с него и се притеснява.

В Четвърто районно полицейско управление се е явило лице, което се е представило за братовчед на разчленения в шахта мъж. Намерен е и телефона на жертвата, затова криминалистите разбрали, че става дума за престъпление, стана ясно от пресконференция на МВР и Прокуратурата.

Установен е последния маршрут, в който минали жертвата и още едно лице. Те влезли в апартамент, а оттам се оттеглил само единия.

“Става дума за убийство по особено жесток начин. Наказанието, което се предвижда за това деяние е от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. Преценено е, че единствената адекватна мярка е Веско Вълчинов да бъде задържан до 72 часа”, това обясни заместник-градският прокурор Христо Кръстев.

Заместник-градският прокурор Иво Илиев даде повече подробности относно второто задържано лице, свързано с убийството:

“Става дума за второ лице, което има връзка с извършеното тежко престъпление. Това лице е подпомогнало извършителя да заличи следите от убийството.

Не е съучастник, защото не е участвало в умъртвяването на жертвата, както и няма доказателства да се е споразумял предварително с извършителя.

Разбира за убийството след неговото извършване и като приятел на извършителя решава да му помогне да заличат следите като изчистят местопроизшествието, изнесат трупните останки и други веществени доказателства”.

Вторият задържан е привлечен като обвиняем за това, че е спомогнал извършителя да избегне наказателна отговорност.

За това той може да получи присъда до 5 години затвор. Ще му бъде искана мярка „задържане под стража“. Той помогнал само да се заличат следите.

Директорът на СДВР Любомир Николов обясни, че братовчед на убития се е явил в 4-о РПУ на 8 август, за да съобщи за неговото изчезване. В същия ден телефоните на изчезналия са спрели да работят. Единият от тях са намерени в близост до столична автокъща.

Това дало повод на разследващите да се усъмнят, че той се укрива умишлено.

„Установихме, че последният маршрут, по който са минали с друго лице, собственик на апартамента – влизат на един адрес, след което излиза другото лице, което е собственик на адреса. Това ни накара да проверим версията за съпричастност към това престъпление към собственика на апартамента“, каза Николов.

След напускане на жилището на ул. “Раковски” собственикът отново на няколко пъти посещава адреса, излиза на съмнителни места.

Извършителят се срещнал с неустановено лице, което навело разследващите на мисълта, че правят уговорка за заличаване на следите. Помагачът направил пълни самопризнания за укриването на части на тялото на убития.

Жертвата и извършителят са били в „трайно приятелски отношения“. Извършителят считаме, че е бил длъжник към убития. Може би това е основният мотив за извършеното от него убийство.

Има информация, че извършителят не наемател на апартамента, в който е убита жертвата, а е негов собственик.

Според прокуратурата, извършителят Вълчинов притежава всички характеристики на социопат и психопат – нарцисизъм, агресия, отмъстителност,

По думите на шефа на СДВР, убийството е извършено с „тежък тъп предмет чрез нанасяне на удар в задната част на главата. Предметът наподобява гира“.

Извършителят дава много разнопосочни сведения, за да възпрепятства разследването. Всички негови твърдения са проверени и не отговарят на истината.

Основният мотив за убийството е, че килърът дължал пари на жертвата.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts