| | | |

Алексей Петров е бил с трима души охрана, но без бронежилетка, простреляната жена е….

В момента на фаталната стрелба, при която беше убит Алексей Петров, с него е имало трима охранители.

Това каза главният секретар на МВР Петър Тодоров пред медиите, предаде Нова тв.

“Алексей Петров е имал обичаен маршрут за разходка в Драгалевци и е бил с негова позната. Бил е и с охрана – трима души, проучваме маршрута на движение и събираме доказателства.. Огледите продължават”, заяви още главен комисар Тодоров.

Той добави, че е сформиран оперативен щаб, в който са включени различни структури на МВР.

“Прави се оглед от всички необходими специалисти, които да дадат отговор на въпросите – с какво е стреляно, колко изстрела са произведени”, каза още Тодоров.

Според първите данни от огледа на мястото на убийството, стрелбата е станала в гориста местност в близост до пътека.

Все още не е потвърдена информацията за това с какво оръжие е извършено покушението, нито колко изстрела са били поризведени. Според източници на NOVA Петров е убит с пушка.

Директорът на СДВР старши комисар Любомир Николов добави, че жертвата редовно е минавал по въпросния маршрут на територията на Природен парк “Витоша”. Застрелян е в гориста местност, в близост до пътека.

“Установяваме свидетели на стрелбата. Всички те ще бъдат разпитани”, каза още Николов.

Илиана Кирилова, градски прокурор на София обясни, че се провежда оглед на местопроизшествието и трупа.

“Разпитват се свидетели, охраната на пострадалото лице и жената, която, го е придружавала, в момента е в Пирогов. По данни на медиците предстои операция и евентуално в момента в който имаме възможност и тя е добре, ще бъде разпитана,” добави Кирилова.

Сигналът за стрелбата е подаден в 12:20 часа, съобщиха от МВР.

Веднага на място са изпратени екипи на полицията, които установяват безжизнено тяло на мъж и ранена жена. По неофициални данни стрелецът е бил с маска и е застрелял Петров в главата, като бившият съветник в ДАНС бил без бронежилетка.

Простреляната жена е транспортирана в “Пирогов”, където е вкарана по спешност в операционната.

Тя е с огнестрелна рана в гърдите и състоянието й е тежко. По неофициална информация ранената е 48-годишната Мирослава Спасова – управител на “Лев Инс”.

Две операции ще бъдат направени на жената, ранена при убийството на Алексей Петров, съобщиха от „Пирогов“.

В болницата тя е приета с огнестрелна рана в ръката, куршумът е преминала в гръдния шок. В началото е била контакта, след това е приведена в медикаментозна кома. Интубирана е.

В такава ситуация винаги има опасност за живота, правим каквото можем, каза директорът на спешната болница.

Към момента жената се води неизвестна, все още не са уведомени и близките ѝ. Жената е на видима възраст на около 47-48 години, уточни Димитров.

Жената е Мирослава Спасова Спасова – управител на „Лев Инс“.

48-годишната дама и Петров са правели често подобни разходки до планината без охрана.

По-рано се появиха данни, че простреляната Спасова е починала на път за болницата.

Тя е откарана в столичната болница „Пирогов“, където веднага е въведена в шокова зала. Спасова е била ескортирана от тежко въоръжени полицаи.

Тя е успяла да даде описание на извършителя на покушението на бизнесмена. По думите ѝ той бил облечен в ловни дрехи.

Жената, която е докарана след стрелбата по Алексей Петров има рана, която е в областта на гръдния кош”, това каза пред медиите директорът на “Пирогов” д-р Валентин Димитров.

Той не отговори на въпрос дали има изваден куршум от тялото на жената. “Като приключим ще ви кажа”, бяха думите му пред медиите.

Жената ще бъде оперирана по спешност. “В момента тя е в операционна зала. Два екипа са заети с този случай. В такава ситуация има опасност. Ние не сме Господ. Правим, каквото трябва”, уточни той.

“Жената е докарана в Пирогов преди около 3 часа. В началото бе контактна, после вече – в медикаментозна кома”, каза още директорът на лечебното заведение.

Алексей Петров беше застрелян днес (16 август) в столичния квартал “Драгалевци”. Сигналът за стрелбата е получен в МВР в 12.20 ч. На място били изпратени екипи на полицията и Спешна помощ.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts