| | |

Психиатър с тежка диагноза за Радев: Перверзна психопатия!

Членът на Българската психиатрична асоциация и бивш председател на Софийското психиатрично общество д-р Владимир Сотиров говори за засилването на психозите и депресивните състояния с влошаването на времето.

Той обаче изненадващо направи и оценка от медицинска гледна точка на фигури от политическия ни живот.

снимка: Фейсбук

“Със сигурност зимата и лошите метеорологични условия се отразяват негативно на емоционалното ни състояние. Факторите за това са няколко. Основният е свързан с ограничената продължителност на светлата част на деня.

Това означава, че е намалена онази част от денонощието, в която ние можем да бъдем активни и пълноценно функциониращи навън, извън домовете си”, твърди докторът.

Той коментира поведението на президента на БФС Борислав Михайлов така:

“Поведението му ми се струва като на човек, който не е в реалността. Нали знаете, една от дефинициите за лудостта е тогава, когато ние не възприемаме правилно реалността, или иначе казано не сме в контакт с нея. Някак си витаем в облаците. Не сме на земята.

Мисля, че това е нещо, което може да се каже за Боби Михайлов.Определено не се държеше като човек, който има директна връзка с реалността, не се държеше като човек, който я отчита.

Аз мисля, че поведението му беше тежко неадекватно. Ако си даваше сметка за реалността и не си беше повярвал, можеше да предотврати всички тези напрежения, конфликти и сблъсъци.

Има един термин в психологията – нарича се “личностова инфлация”. Една личност е в инфлация тогава когато смята себе си за едва ли не за богоподобна, над другите – много по-високо качество човек, за който правилата на живота, валидни за останалите, не важат.”

И в тази връзка се прехвърли на държавния глава Румен Радев:

“Той също е в инфлация. Той също си е повярвал, така да се каже – че е нещо повече от другите и че е над нещата. Той смята, че тази позиция го овластява до степен, в която не трябва да спазва добрия тон и да се съобразява с добрите нрави.

Радев откровено злоупотребява с институцията и с позицията, която заема. Той злоупотребява с парламента, за да разчисти своите по същество лични сметки.

Той е човек, който също не може да овладява интензивните си негативни, разрушителни емоции. Само че не в такава степен, която е характерна за футболните фенове и полицаите. Все пак той е малко по-софистициран от тях.

Именно това е перверзното и психопатното – уж си овладян човек, но в същото време злоупотребяваш с властта, която имаш, с позицията, която заемаш, с инструментите на властта, до които имаш достъп, за да разчистиш личните си сметки.”

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts