| | | | |

Валентин Радев: Никой не заслужава такава смърт, няма връзка с…

Никой не заслужава такава смърт. Нека мине време, за да видим какво ще се окаже всичкo това. Всички българи, които гледат, усещат несигурност.

Това каза пред Bulgaria ON AIR бившият вътрешен министър Валентин Радев по случая с убийството на бившата барета и бизнесмен Алексей Петров.

Той изказа съболезнования на близките и семейството на убития бизнесмен.

“Забравяме, че между нас и между лошите стои невидима стена от полицаи, от прокуратура, от съд. Това са нашите институции, които работят срещу лошите. Ако не работеха щеше да има много повече случаи”, коментира бившият вътрешен министър.

Според Радев убийството на Петров не е пряко свързано и е готвено вероятно година по-рано.

“Г-н Петров има две покушения срещу себе си. Вторият път с гранатомет. Отдавна е преследван.

Хубавото е, че имаме правителство, защото видяхме тази несигурност до какво води. Да поздравим тези, които преглътнаха толкова много и бяха сочени с пръст – трябва да им благодарим, защото ни пазят от това, което може да ни се случи”, коментира бившият вътрешен министър.

Той припомни, че Алексей Петров е експерт и знае всички рискове.

“Когато два пъти правят атентат срещу теб – той го е знаел, пазел се е. Няма връзка с политическата ситуация в момента. Ще бъде добър знак, ако разкрият убийството.

Ако погледнем назад колко такива са заловени – трудно. Имаме нужда от справедливост”, коментира още Радев.

Бившият вътрешен министър каза, че не вижда политически причини в смяната на директори на областни дирекции, но нарече политически смените, направени от предишния министър на вътрешните работи.

“На Районните полицейски управление смени седем, две остави. Не е прието. Едно РПУ тук се равнява на една областна дирекция”, обясни той и добави, че не могат да се спечелят избори с подкрепата на МВР.

Радев изтъкна, че е важно кого и на какво позиция избираме и засегна темата с корупцията в системата на МВР.

“Със сигурност има, но това е системата, която сама се чисти. Не трябва да си мислим, че МВР трябва да е перфектно, а всички останали – колкото може. Тук е едно от най-трудните места”, категоричен е той.

По отношение на темата с Шенген, Радев заяви, че всичко случило се напоследък ще окаже влияние.

“Ще повлияе, но не в такава степен. Това се случва и в други държави. Не трябва да бъдем сочени с пръст”, даде пример той и коментира случая със задържаните българи за шпионаж в Русия.

“Нашето външно министерство, Мария Габриел, да помогнат да се защити българския интерес. Не е добре не само за Шенген, въобще като военен партньор в НАТО да има хора, които да се считат лоялни на Русия.

Нашите дипломати имат задачата да успокоят нещата и да излезе истината”, отбеляза бившият вътрешен министър

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts