| | | | | |

Евродепутат: Браво на момчетата от Левски! Премахването на символи и паметници свързани с престъпен режим е…

Свикнахме от ранна утрин да ни посрещат лоши новини. Но тази сутрин новината е добра.

Младежи, фенове на футболния клуб „Левски”, са потрошили късно снощи плочата с изписаната лъжа на паметника на окупаторската съветска армия в столицата. И са настояли този позорен паметник да бъде демонтиран. Много добре са постъпили.

Така коментира събитията пред МОЧА на страницата си във Фейсбук евродепутатът Александър Йорданов.

Похвално е, че са си носили спрейове, факли и чук, защото така се прави в демократичните държави. Виждал съм това в Белгия, например.

Но имам въпрос. Защо полицията е задържала неколцина от тези младежи? Работата на полицията е да задържа престъпници, а не свободолюбци и родолюбци.

За мен постъпката на тези млади хора показва, че те желаят законите в България да се спазват.

А у нас със закон от 2000 г. партията, която е наредила издигането на този ужасяващ струпеняк, е обявена за престъпна организация, а времето през което е управлявала и тогава той е издигнат, в същия закон се определя като период на „престъпен режим”.

Следователно премахването на символи и паметници свързани с престъпен режим е необходимо и заслужаващо похвала действие.

Така се казва и в редица резолюции на Европейския парламент, при това приети с голямо мнозинство.

И затова снощните борци за справедливост от „Левски” са достойни за уважение.

Ако зависеше от мен аз бих отличил тези младежи поне с почетен знак „Достоен гражданин на София”. Защото така се прави в демократичните държави.

В споменатия закон се казва, че дошлата на власт през 1944 г. Българска комунистическа партия „целенасочено и преднамерено” е унищожавала „традиционните ценности на европейската цивилизация”.

Издигането на МОЧА, както народът ни нарича струпеняка, е такова унищожаване.

Този паметник руши и „моралните ценности на народа”, както се казва в същия закон.

Според чл. 21, ал.1, т. 2 от Закона той е и „злоупотреба с възпитанието, образованието …. за политически и идеологически цели”, за мотивиране на престъпното комунистическо управление.

В чл. 2, ал. 2 на същия закон е записано, че комунистическият режим е лишавал гражданите от всяка възможност за свободна изява и ги е принуждавал да крият своята преценка за положението в страната.

Член 3 е категоричен: комунистическият режим в България от 9 септември 1944 г. до 10 ноември 1989 г. е „престъпен”, а БКП е била „престъпна организация”.

И накрая законът пояснява, че „всички действия на лица, които през посочения период са били насочени към съпротива и отхвърляне на комунистическия режим и неговата идеология, са справедливи, морално оправдани и достойни за почит”.

Законът е приет от 38-то Народно събрание на 26 април 2000 г. И естествено трябва да се спазва.

Младежите, които снощи са изразили своя протест срещу един от символите на престъпния режим, са постъпили според закона, не са криели своята преценка, а са я показали открито.

А полицаите, които са ги задържали са нарушили този закон.

Те са постъпили така, както биха постъпили милиционерите във времето на престъпния комунистически режим.

Ако аз бях министър на вътрешните работи, то още днес щях да ги изхвърля от министерството.

Но това, че аз не съм министър не означава, че полицията трябва да вилнее в столицата ни, да напада и задържа млади хора. Нейната работа е да гони престъпниците, а не достойните чеда на България.

И ако още от Софийската Областна управа продължават да се туткат с премахването на МОЧА, то няма да се изненадам, ако народът ни последва смелите младежи и вземе нещата в свои ръце.

Снощи младите са показали как това се прави. Те са следвали, както духа, така и буквата на закона.

И да не забравя: честита победа, левскари!

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Фейсбук

Similar Posts