| | | |

Новата експертиза на Дебора: Опасността да загуби живота си е…

Новата експертиза по делото „Дебора“ беше направена от лекари от Пловдив, след като всички съдебни медици в Стара Загора си направиха отвод и отказаха да участват, съобщи БТВ.

Черепно-мозъчната травма е довела до разстройство на здравето, което е било временно опасно за живота.

Според експертите документите по делото показват, че опасността Дебора да загуби живота си е била реална, а не предполагаема, а настъпването на смърт или оцеляването са били еднакво възможни.

За раните, нанесени на Дебора с макетен нож по цялото тяло, заключението е, че те са довели до обезобразяване на момичето.

Това са новите два момента по делото, тъй като при тези данни може да се направи заключение, че на Дебора са нанесени средни телесни повреди и това да промени, както обвинението, така и наказанието, което застрашава обвиняемия.

Останалите наранявания се определят като лека телесна повреда.

С новата експертиза бяха ангажирани лекари от Пловдив след като при първата експертиза множеството прорези с макетен нож и удари бяха оценени като лека телесна повреда.

В новата комисия бяха включени съдебни медици, неврохирург, както и лекари по лицево-челюстна хирургия и хирург

За насилието е задържан Георги Георгиев, познат на Михайлова.

На 26 юни вечерта 18-годишното момиче е нападнато в дома си, според показанията му, от маскиран мъж. Има 21 прободни рани, счупен нос и скула, остригана е лявата част на главата й и според разказа й е припаднала след първите удари и се е свестила по-късно.

Когато месец след нападението майка й разказа пред медии за него, обяви, че на пострадалата са й направени 400 шева.

Георгиев беше задържан на 30 юли, след като случаят с малтретираното момиче от Стара Загора стана публичен и предизвика вълна от възмущение и гняв в цялата страна.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts