| | | | |

Шефът на СОС: Руските служби да се грижат за престъпления в Русия! Решението е категорично – паметникът ще бъде преместен

„Преди около 6 месеца ние от ГЕРБ-СДС, заедно с „Демократична България” взехме категорично решение и оказахме на държавата да премести Паметника на Съветската армия. Натоварили сме областния управител да изпълни това наше решение. Вече е готова подготовката да обявим международен архитектурен конкурс в какво да се превърне това пространство”.

Това заяви в ефира на „Събуди се” по Нова телевизия председателят на Столичния общински съвет (СОС) Георги Георгиев.

За вандалското посегателство над Паметника на Съветската армия, Георгиев посочи, че МОЧА е тема за разделение, но темата е еднозначно решена от СОС – паметникът да се премести, най-вероятно в Музея за социалистическо изкуство.

Освен това ще бъде обявен международен конкурс в какво да се превърне пространството около МОЧА.

Много хора си късат ризите, но нека световни и български архитекти да предложат решение на обществено обсъждане с гражданите.

МОЧА се използва за помпане на рейтинг на позабравени политици преди местните избори наесен.

Георгиев определи като комплимент за добра свършена работа в София поисканата оставка на кмета на столицата Йорданка Фандъкова от страна на Мая Манолова.

Палатките пред МОЧА са незаконни и Георгиев призова МВР да си свърши работата, за да може пространството да бъде изчистено.

Относно новината, че Руската федерация обяви, че ще започне разследване за вандалските прояви срещу монумента, Георгиев каза следното:

„Аз бих посъветвал руските служби да се грижат за престъпления на територията на Русия. България е суверена държава. Така, че имаме си достатъчно компетентни органи, които проверяват сигнали”.

Георгиев коментира и предстоящия местен вот:

„Ние сме най-голямата дясна партия и сме длъжни да излъчим най-добрия кандидат, защото до момента не виждаме автентична силна дясна кандидатура, която да може да предложи на софиянци решенията, от които те имат нужда.

През септември ще бъде обявена кандидатурата на ГЕРБ за местните избори. Номинациите за столичен кмет на формацията на Бойко Борисов са много, ГЕРБ има богат екип с хора от различен профил, уточни Георгиев, който има какво да прави извън Столичния общински съвет.

Така Георгиев не отговори дали той ще е кандидатът на ГЕРБ за кмет на София.

Изборите в София много често са заложник на политическите битки, на голямата игра. Виждаме един политически миш-маш, който ни бе предложен от тройната градска коалиция”, допълни още Георгиев, който е представител на ГЕРБ в Столичния съвет.

За бясното и рисково шофиране в София, Георгиев заяви, че е сложена нова червена настилка за намаляване скоростта на автомобилите. На 15 места се поставят такива маркировки.

Над 300 пешеходни пътеки са осветени в София, но наред с това трябва и образование за шофьорите. Контролът остава ключов, който не е само от страна на Столична община.

Георгиев очаква депутатите от всички парламентарни групи да подкрепят законопроекта за промени в МВР, за да развържат ръцете на “Пътна полиция” – с цел да се гарантира безопасност в градовете. През следващата седмица ще има акция, насочена срещу електронните тротинетки.

Относно убийството на Алексей Петров, Георгиев заяви, че случилото се не е проблем на парковата охрана.

Нека специалистите и следователите да кажат своята дума по случилото се убийство, призова шефът на градския парламент

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts