| | | | | |

Страстите се нажежават: Двойни стандарти на полицията на МОЧА

Паметникът на съветската армия в София продължава да провокира крайни настроения. Незаконният палатков лагер още е там, въпреки че разрешителното му вече изтече. В същото време застъпниците монумента да се премахне биват провокирани от (без)действията на полицията.

снимка Архив

В полемиката се включи и музикантът Васил Гюров, основател на група “Ревю”. Той беше и общински съветник в София от групата на “Зелените”, а по-късно беше в листата на “Демократична България”.

В пост в социалните мрежи той разказа за преживяването си в Княжеската градина снощи:

“Снощи минавайки покрай паметника на съветската армия(МОЧА), станах свидетел на спор между група граждани, желаещи премахването на монумента и охраняващите го на палатки, родолюбци.

Интересно беше, че органите на реда, в лицето на народната полиция, се намесиха като съставиха предупредителен протокол на противниците на паметника с аргумента, че говорили на висок глас и нарушавали обществения ред.

На въпроса ми:

Ако аз отида при “родолюбците” и започна спор за смисъла на този паметник или ги попитам какво всъщност пазят, а те повишат тон, дали и на тях ще им се напише предупредителен протокол?

Получих отговор: Не, защото вие ще ги провокирате!

Сега няма няма да навлизам в разговор за двойните стандарти и затова кой е истинският провокатор в случая.

Само ще отбележа, че ако за местните избори се регистрира партия – “Долу Паметника Съветски” (накратко – ДПС), със сигурност ще обере голям процент от вота.”

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts