| | | | |

Адвокат Марковски шокира: Алексей предрече своя край, съобщаваше, че знае, че е следен

Убийството на Алексей Петров е поредното знаково покушение. Съществуват съмнения, че то ще остане в графата “неразкрити”.

“Вероятно е това убийство да попадне в графата с неразкритите престъпления. Трябва да се положат усилия по делото и самите разследвания да са бързи, за да може да има вероятност да се стигне до извършителя и поръчителя. Това е със сигурност поръчково убийство.

Почеркът говори за професионална ръка, не е аматьорска проява.

Доста добре организирано престъпление. Става въпрос за поне месеци подготовка, защото се вижда, че навиците на Алексей Петров са били проследявани и анализирани.

Избрал е подходящия момент да се дръпне спусъкът”, каза адвокатът Димитър Марковски в студиото на “Bulgaria ON AIR”.

Според него мишената не е била спътницата на Петров и акцентът е бил точно върху него.

Марковски споделя, че самият изстрел подсказва за ликвидиране и показанията на дамата са изключително важни и решителни. Тя вече е дала описания на извършителя и неговата физика.

Адвокатътт смята, че бодигардовете не са успели да изпълнят функцията си, тъй като са били на много голямо разстояние от Алексей Петров.

Спътницата на бившата барета е звъннала от телефона на двойка украинци, които са се разхождали в близост до инцидента.

Адвокатът коментира, че трябва да се разпитат първо те и след това охранителите, тъй като очевидно са били на много по-голямо разстояние от стрелбата.

“Алексей Петров беше противоречива личност и разполагаше с много информация за български политици.

Посоките на разследването не се ограничават. Разследва се от всички посоки – включително и политическа. Това е правилният начин и така ще се стигне до ръката със спусъка. Убиецът може и да е прехвърлен през граница.

Може и да става въпрос за човек, който е нает извън пределите на България”, заяви Димитър Марковски

Той засегна и темата за пуснатия вече украинец, който извърши неуспешно покушение срещу Алексей Петров през 2015 година.

“Няма как да не разпитат този човек, но е малко вероятно да е той. Няма да повторят постъпката с лице, което се е провалило. Все пак той е бил лоялен към своите работодатели, тъй като не се стигна към поръчителя на това покушение. Трябва да се провери и алибито му”, категоричен е той.

Марковски каза, че това са високобюджетни поръчкови убийства и винаги се оценява лицето, което ще се убие.

Според него Алексей Петров е висока летва и става въпрос най-малко за 6 или 7-цифрена сума.

Гостът апелира невинаги да демонизираме службите за сигурност, но все пак обърна внимание на медийното присъствие на Петров преди да бъде убит.

“Той предрече своя край. Съобщаваше, че знае, че е следен.

Той е подценил тази информация, защото във въпросния ден е била неглижирана разходка. Все пак той беше преподавател по сигурност, малко е парадоксално”, поясни адвокатът.

В края на разговора Марковски разказа как се случват подобни разследвания в други европейски държави.

“В службите има професионалисти и този род престъпления са трудно разкриваеми.

Статистически в ЕС процентът на разкриваемост е малко по-висок. Може би това е въпрос на организация и ресурс.

Българските криминалисти работят в безобразни условия. Липсват добре подготвени лаборатории. Държавата трябва да подпомогне тези структури”, категоричен е гостът.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts