| | | | |

Второ правителство на “поборниците срещу Путин” финансира режима му. Днес тези поборници умуват как да….

Председателят на енергийната комисия в парламента Делян Добрев от ГЕРБ/СДС остро разкритикува “Продължаваме промяната”, че се представят за поборници срещу режима на Путин, а всъщност го финансират.

снимка Архив

Ето публикацията на Делян Добрев без редакторска намеса:

“Днес един приятел (Деян Иванов) ми изпрати своите размисли, които реших да публикувам в моя фб без редакция. Ето ги:

“През 2020 и 2021 г. беше модерно кандидат-политиците да се представят като поборници срещу корупцията и руския империализъм. Заклеймяването и громенето на действащото тогава правителство като проводник на руските интереси и Путин беше ежедневие.

Излъчваха лайфове в социалните мрежи на фона на трасето на “Балкански поток” и говориха за корупция и руски обвързаности.

Някакси тези поборници излъгаха хората и се докопаха до властта. Но както се казва не ме слушай какво говоря, а ме гледай какво правя.

Правителството на премиера Петков сформирано и подкрепяно от поборниците срещу корупцията и Путин фактически отхвърлиха част от санкциите с получената дерогация.

И въпреки, че санкциите доведоха до срив на цената на руския петрол сорт Уралс, режима на Путин (както се изразяват тези поборници) си прибира тези 30% по-малко приходи от суровия петрол като продава скъпо горивата и всъщност не губи нищо.

Тоест, вече второ правителство на тези поборници дефакто финансира режима на Путин.

Представете си друга картина.

Правителството е с участие на Герб, а тези поборници са в опозиция. Ежедневно щяха да правят лайфове пред портала на Нефтохим и да говорят за корупция, за руски обвързаности и как само те можели да извадят България от руската орбита.

На фона на излизащи камиони с цистерни с гориво щяха да казват как всеки камион носи десетки хиляди левове печалба на руснаците и Путин използва тези пари да води войната в Украйна.

Днес в реалността същите тези поборници умуват как да защитят далаверата която създадоха с дерогацията за внос на руски нефт.”

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts