| | | | |

Може да е примамка! Пригожин летял с два еднакви самолета

Няма потвърждение дали основателят на ЧВК „Вагнер“ Евгений Пригожин е бил на борда на бизнес самолета, който се разби в руската Тверска област.

Според изданието Mash една от версиите за катастрофата на самолета е терористична атака на борда. Информацията се проверява от службите за сигурност.

Съобщава се също, че преди самолетът да се разбие, очевидци са чули две силни пукания. След това крилото и стабилизаторът на кораба паднаха край изоставена ферма в село Куженкино, пише УНИАН.

В същото време се появи информация, че втори самолет, собственост на Пригожин – с номер RA-02748, също е излетял от Москва, но е направил обратен завой и се е върнал в руската столица.

Това показват данни на услугата Flightradar. По-рано Readovka писа, че Пригожин е летял точно на този самолет.

Според Flightradar Embraer ERJ-135BJ “Legacy 650” с номер RA-02748 е кацнал в Остафиево. Номерът на разбилия се самолет е RA-02795.

Машината е била обект на американски санкции от 2019 година заради връзки с Пригожин.

Лидерът на “Вагнер” го е използвал включително малко след опита за метеж през юни и е летял с него от Санкт Петербург до Беларус. Тя е на стойност около 15-16 млн. долара.

Readovka припомня, че с цел секретност бизнесменът редовно обърквал всички. Често Пригожин твърдял, че се е регистрирал на един самолет, а в същото време се качвал в друг.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts