| | | | |

ИЗВЪНРЕДНО! Прокуратурата за снимките с кюлчетата и пачките: Кадрите са подправени, НЯМА престъпление

Прокуратурата прекрати разследването, започнало по снимки, за които се твърди, че са от спалнята на Бойко Борисов.

Това съобщиха от прокуратурата.

Не са установени данни за престъпление по досъдебното производство, свързано със снимките, за които се твърди, че са от спалнята на бившия премиер Бойко Борисов.

Това съобщиха от Софийската градска прокуратура. Според обвинението кадрите са били подправени.

„Експертизите установяват подправка в метаданните им и констатират несъответствия в изображенията, които обосновават предположение за манипулиране и поставят под съмнение истинността на направените копия на снимковия материал”, уточняват от СГП.

В рамките на досъдебното производство са назначени и изготвени седем компютърно-технически експертизи на 17 файла – 16 бр. снимки и един видеоматериал, както и една допълнителна разширена комплексна компютърно-техническа и лицево-идентификационна експертиза.

Не е възможно да бъде доказано по несъмнен начин дали банкноти с номинал 500 евро, златни кюлчета и пистолет действително са се намирали на изобразеното на снимките място.

Не може да бъде доказано и дали пачките с банкноти с номинал 500 евро съдържат и други банкноти, колко на брой са и на каква обща стойност, допълват от прокуратурата.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts