| | | |

Страшен СКАНДАЛ в Германия: Призив по обществено радио да бъде убит Зеленски

В Германия общественото радио Deutschlandfunk излъчи призиви за убийството на украинския президент Володимир Зеленски. За това пише Frankfurter Allgemeine Zeitung, цитиран от Фокус.

Инцидентът е станал по време на дискусионна програма на тема “Украйна – как да спрем агресивната война на Русия?”

Един слушател на име “Фишер” оставил съобщение на телефонния секретар, че войната в Украйна може да бъде прекратена “много просто”.

„Арестувайте Зеленски и бандата му престъпници, разкъсайте го жив и отрежете главата му“, се казва в съобщението.

На фона на подобни изявления в ефира на общественото радио избухна скандал, а местни издания дори съобщиха, че един от адвокатите искал да образува наказателно дело както срещу слушателя, така и срещу редакторите на радиото за реч на омразата, помагачество и подбуждане към публични призиви да извършват престъпления.

В отговор на запитване от Германската агенция за пресата в сряда, 23 август, говорител на прокуратурата в Кьолн заяви, че прокуратурата не е получила никакви наказателни жалби за това.

Радиостанцията вече се извини за изявленията на слушателя и премахна коментара му от фонотеката.

“Аудиото беше изрязано. Това се случи веднага след като научихме за него. Ще проведем вътрешни дискусии и ще разберем как е могла да възникне тази редакционна грешка”, каза говорител на общественото радио Deutschlandfunk FAZ.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts