| | | |

Радев отиде на най-обичания фестивал и атакува Кирил Петков: Той е в коалиция с Борисов и Пеевски, не аз

Изказванията на партийни лидери напоследък ясно ни показват, че се движим към някаква политическа гротеска. Г-н Петков явно е забравил, че той, а не аз, е в коалиция с г-н Борисов и г-н Пеевски

Това каза президентът Румен Радев пред журналисти в отговор на въпрос в Сандански.

Държавният глава е в града за международния фестивал „Пирин Фолк“, за да приветства участниците и гостите на финалната конкурсна вечер.

Много трудно се коментира ситуация, в която логиката отсъства все повече, каза още Румен Радев.

По-рано през деня в Благоевград съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков отбеляза, че от ГЕРБ трябва ясно да се определят с президента ли са или са за реформите в службите.

Коментарът на Петков беше по отношение на убийството на Алексей Петров, като той отбеляза, че е „безумно“ през 2023 г. да има показни убийства, а службите за сигурност да не бъдат реформирани.

Президентът не поиска смяната на главния секретар на МВР, сигурен съм, че ще направи същото и за ДАНС, и тук въпросът към ГЕРБ е защо три месеца не вкарваме този закон за реформата в службите, допълни Петков.

Радев пък днес е в Сандански заедно с първата дама – Десислава Радевa. Президентската двойка седна сред публиката на “Пирин фолк”, до кмета на града Атанас Стоянов. Гости са още Неврокопският митрополит Серафим, кметът на Петрич Димитър Бръчков, областният управител Мария Павлова.

“За мен е огромно удоволствие да съм гост на гала вечерта на “Пирин фолк”. Разбрах, че съм първият президент, който идва на фестивала, което за мен е чест и гордост, в този истински български край.

Фестивалът разкрива красотата на Пирин и неговата музика. Автори, музиканти, изпълнители ни правят съпричастни с с историята на този български край и нашата българска идентичност”, каза президентът в приветствието си.

Припомни думите на братята Димитър и Константин Миладинови, че българите изливат своите чувства в песни и в тях намират духовна храна и развлечение.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts